TuiFly

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Reisinfo
  4. TuiFly

TuiFly

Vervoersvoorwaarden TuiFly

TuiFly hanteert Algemene Vervoersvoorwaarden. Deze algemene vervoersvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst. Wanneer je akkoord gaat met de Sunweb Voorwaarden ga je tevens akkoord met deze algemene vervoersvoorwaarden.

Het is mogelijk dat een luchtvaartmaatschappij een vliegtuig inhuurt bij een andere maatschappij om de vlucht uit te voeren. Uiteraard voldoen deze vliegtuigen aan alle benodigde veiligheidseisen. De bagage, stoelreservering en online incheck blijven ongewijzigd, evenals de service aan boord.  Wel kan het voorkomen dat de crew volledig Engelstalig is.

Handbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

  • • 1 stuk handbagage toegestaan met een maximale afmeting van 55x40x20 cm en maximaal 10 kg.
    • 1 accesoire (zoals een hand- of laptoptas) van maximaal 40x30x20cmRuimbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

Er is 0 kilo ruimbagage inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken tegen de volgende tarieven (per enkele reis):

20 kg = 25,- euro 
25 kg = 30,- euro 

30 kg = 40,- euro

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Sunweb.

Stoelreservering &                      (Online) inchecken

Je kunt vanaf 30 dagen tot 48 uur voor vertrek stoelen reserveren tegen betaling. Online inchecken is mogelijk vanaf 24 uur tot 5 uur voor vertrek.

Je kunt natuurlijk ook inchecken op de luchthaven. Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies je kunt inchecken.

Baby

(tot en met 1 jaar)

Handbagage: 0 kg

Ruimbagage: 10 kg. Daarnaast mag je een inklapbare buggy of kinderwagen meenemen van maximaal 10 kg. Het verschilt per vlucht of je de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hier naar bij het cabinepersoneel.

Baby's hebben standaard geen eigen stoel en vliegen mee op de schoot van een van de ouders.

Kinderen

(vanaf 2 jaar)

Bovenstaande bagageregels voor reizigers vanaf 2 jaar zijn ook van toepassing op kinderen.

Good to know

  • Houd er rekening mee dat een koffer nooit meer dan 32 kg mag wegen.

  • Voor overbagage op de luchthaven wordt een overbagagetarief gehanteerd. Het is ook mogelijk dat overbagage wordt geweigerd.

  • Wij raden je aan om 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn (in de vakantieperiodes zelfs 3 uur voor vertrek). Dit zodat je voldoende tijd hebt om in te checken, door de security te gaan en naar de gate te lopen. Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. Sunweb is hiervoor niet aansprakelijk.