Vueling Airlines

 1. Home
 2. Vakantie
 3. Reisinfo
 4. Vueling

Vueling

Vervoersvoorwaarden VY 

Vueling hanteert Algemene Vervoersvoorwaarden. Deze algemene vervoersvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst. Wanneer je akkoord gaat met de Sunweb Voorwaarden ga je tevens akkoord met deze algemene vervoersvoorwaarden.

Het is mogelijk dat een luchtvaartmaatschappij een vliegtuig inhuurt bij een andere maatschappij om de vlucht uit te voeren. Uiteraard voldoen deze vliegtuigen aan alle benodigde veiligheidseisen. De bagage, stoelreservering en online incheck blijven ongewijzigd, evenals de service aan boord.  Wel kan het voorkomen dat de crew volledig Engelstalig is.

Handbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

 • 1 stuk handbagage inbegrepen per persoon van max. 40x20x30cm. Dit moet onder de stoel voor je passen.

 • Een groot stuk handbagage van max. 10 kg en met een maximale afmeting van max. 55x40x20cm kun je bijboeken op de luchthaven tegen betaling. Wanneer je niet-flexibele vluchten hebt geboekt, kun je dit via de selfservice van Vueling bijboeken tegen betaling.

  Let op: indien je bij de gate aankomt met een extra (groot) stuk handbagage (zoals een trolley) en je hebt deze niet bijgeboekt, dan betaal je hier max. €75 extra voor per item.

Ruimbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

Flexibele vluchten
Er is 0 kilo ruimbagage inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken tegen de volgende tarieven (per enkele reis):
15 kg = 24,- euro 
20 kg = 26- euro
25 kg = 31,- euro
 
Tarief verschilt per bestemming/periode. Het tarief voor jouw vakantie vind je terug in de boekingsstappen.

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Sunweb.


Niet-flexibele vluchten

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 25 kilo ruimbagage. Je hoeft deze niet meer apart bij te boeken.

Wil je na de boeking de ruimbagage aanpassen, dan kun je dit wijzigen op de website van Vueling. Voor het inloggen op de Selfservice heb je een PNR nummer nodig. Dit nummer vind je terug op de factuur (achter de geboortedata van de reizigers) en op jouw tickets. 

Stoelreservering & (Online) inchecken

Flexibele vluchten
Het is bij Vueling helaas niet mogelijk om vooraf stoelen te reserveren of online in te checken. Je checkt in op de luchthaven.

Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies je kunt inchecken. De incheckbalie van Vueling sluit 45 minuten voor vertrek. Op Schiphol Airport sluiten de incheckbalies 60 minuten voor vertrek.

Niet-flexibele vluchten
Je kunt direct na het boeken van jouw vakantie stoelen reserveren tegen betaling. Vanaf 7 dagen tot 1 uur voor vertrek kun je online inchecken.

Lees onderaan deze pagina hoe je jouw stoelen kunt reserveren en online kunt inchecken.

Baby

(tot en met 1 jaar)

Handbagage: 10 kg 

Ruimbagage: 0 kg  

Naast de handbagage mag er ook nog een extra tas tot 5 kg meegenomen worden voor babyspullen. Daarnaast is het toegestaan om 2 extra stukken in te checken voor een baby. Dit mag bijvoorbeeld een inklapbare buggy, kinderwagen of maxi-cosi zijn. Het verschilt per vlucht of je de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hier naar bij het cabinepersoneel.

Baby's hebben standaard geen eigen stoel en vliegen mee op de schoot van een van de ouders.

Kinderen

(vanaf 2 jaar)

Bovenstaande bagageregels voor reizigers vanaf 2 jaar zijn ook van toepassing op kinderen.

Good to know

 • Houd er rekening mee dat een koffer nooit meer dan 32 kg mag wegen.

 • Voor overbagage op de luchthaven wordt een overbagagetarief gehanteerd van 12,- euro per kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat overbagage wordt geweigerd.

 • Wij raden je aan om 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn (in de vakantieperiodes zelfs 3 uur voor vertrek). Dit zodat je voldoende tijd hebt om in te checken, door de security te gaan en naar de gate te lopen. Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. Sunweb is hiervoor niet aansprakelijk.

Hoe reserveer ik een stoel?

Flexibele vluchten
Het is niet mogelijk om stoelen te reserveren.

Niet-flexibele vluchten
Je kunt direct na het boeken van jouw vakantie stoelen reserveren tegen betaling. Dit doe je in de volgende stappen:

1. Ga naar de website van Vueling
2. Klik op 'Je reservering' en kies voor 'Vertrekplaats/Bestemming'. Vul hier jouw PNR-nummer in, de plaats van vertrek en jouw vertrekdatum
3. Klik op 'Kies nu een stoel'
4. Kies de gewenste stoel(en) en doorloop de stappen
5. Voldoe direct de betaling aan Vueling. Je ontvangt vanuit Vueling een bevestiging per mail. Let op: je kunt alleen met creditcard betalen.

De stoelreservering wordt door Vueling verzorgd. Sunweb heeft hier geen invloed op.

Uiteraard is een stoelreservering niet verplicht. Houd er wel rekening mee dat wanneer je geen stoelen reserveert, Vueling niet kan garanderen dat jouw gehele reisgezelschap naast elkaar zit op de vlucht.

Hoe check ik online in?

Flexibele vluchten
Het is niet mogelijk om online in te checken.

Niet-flexibele vluchten

Vanaf 7 dagen tot 1 uur voor vertrek is het mogelijk om online in te checken.

1. Ga naar de website van Vueling
2. Klik op 'Online inchecken' en kies voor 'Vertrekplaats/Bestemming. Vul hier jouw PNR-nummer in, de plaats van vertrek en jouw vertrekdatum
3. Controleer namen en bagage voordat je online incheckt
4. Kies jouw stoel (wanneer nog niet gedaan) en vul jouw contactgegevens in
5. Check jezelf en jouw eventuele reisgenoten in
6. Je ontvangt de boardingpas(sen). Bewaar deze goed