Vueling Airlines

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Reisinfo
  4. Vueling

Vueling

Vervoersvoorwaarden VY 

Vueling hanteert Algemene Vervoersvoorwaarden. Deze algemene vervoersvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst. Wanneer je akkoord gaat met de Sunweb Voorwaarden ga je tevens akkoord met deze algemene vervoersvoorwaarden.

Het is mogelijk dat een luchtvaartmaatschappij een vliegtuig inhuurt bij een andere maatschappij om de vlucht uit te voeren. Uiteraard voldoen deze vliegtuigen aan alle benodigde veiligheidseisen. De bagage, stoelreservering en online incheck blijven ongewijzigd, evenals de service aan boord.  Wel kan het voorkomen dat de crew volledig Engelstalig is.

Handbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

  • 1 stuk inbegrepen van max. 40x20x30cm en max. 10 kg per persoon

  • Tegen betaling kan je een extra stuk handbagage meenemen van max. 55x40x20cm en max. 10 kg

Ruimbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

Flexibele vluchten
Er is 0 kilo ruimbagage inclusief. Je kunt tijdens het boeken tegen betaling ruimbagage bijboeken tegen de volgende tarieven (per enkele reis):
15 kg = 18,- euro 
20 kg = van 18,- tot en met 20,- euro*

23 kg = van 21,- tot en met 23,- euro*

*Tarief verschilt per bestemming/periode. Het tarief voor jouw vakantie vind je terug in de boekingsstappen.

Ruimbagage hoeft niet direct bijgeboekt te worden. Je kunt ruimbagage bijboeken tot 5 dagen voor vertrek via Mijn Sunweb.


Standaard vluchten

Elke reiziger vanaf 2 jaar heeft recht op 25 kilo ruimbagage. Je hoeft deze niet meer apart bij te boeken.

Wil je na de boeking de ruimbagage aanpassen, dan kun je dit wijzigen op de website van Vueling. Voor het inloggen op de Selfservice heb je een PNR nummer nodig. Dit nummer vind je terug op de factuur (achter de geboortedata van de reizigers) en op jouw tickets. 

Stoelreservering & (Online) inchecken

Het is bij Vueling helaas niet mogelijk om vooraf stoelen te reserveren of online in te checken. 

Je checkt in op de luchthaven. Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies je kunt inchecken. De incheckbalie van Vueling sluit 45 minuten voor vertrek. 

Baby

(tot en met 1 jaar)

Handbagage: 0 kg  

Ruimbagage: 0 kg. Het is wel toegestaan om 2 extra stukken in te checken voor een baby. Dit mag bijvoorbeeld een inklapbare buggy, kinderwagen of maxi-cosi zijn. Het verschilt per vlucht of je de buggy terugkrijgt bij het verlaten van het vliegtuig of via de bagageband. Informeer hier naar bij het cabinepersoneel.  

Baby's hebben standaard geen eigen stoel en vliegen mee op de schoot van een van de ouders.

Kinderen

(vanaf 2 jaar)

Bovenstaande bagageregels voor reizigers vanaf 2 jaar zijn ook van toepassing op kinderen.

Good to know

  • Houd er rekening mee dat een koffer nooit meer dan 32 kg mag wegen.

  • Voor overbagage op de luchthaven wordt een overbagagetarief gehanteerd van 12,- euro per kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat overbagage wordt geweigerd.

  • Wij raden je aan om 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn (in de vakantieperiodes zelfs 3 uur voor vertrek). Dit zodat je voldoende tijd hebt om in te checken, door de security te gaan en naar de gate te lopen. Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. Sunweb is hiervoor niet aansprakelijk.