Terug

Vakantie Malgrat de Mar

Destination image

Algemene informatie

Malgrat de Mar is de noordelijkste plaats aan de Costa del Maresme. Malgrat de Mar en Santa Susanna liggen direct naast elkaar, waardoor deze twee gezellige plaatsen vaak als één bestemming worden gezien.

Het mooie strand van Malgrat de Mar en
Santa Susanna ligt vlak langs de spoorlijn. Een historische spoorlijn, want het was de eerste in heel Spanje. Hij werd met hulp van Engelsen aangelegd in 1848 en daarna meteen in gebruik genomen. De meeste hotels en appartementen bevinden zich aan de andere kant van de spoorlijn, vandaar dat er voetgangerstunneltjes zijn aangelegd, zodat je veilig op het strand kunt komen.

Wandelpromenade
Malgrat de Mar vindt zijn oorsprong in het plaatsje Vilanova de Palafolls en werd in 1373 gesticht. In het oude centrum bevindt zich het station en een aantal leuke restaurantjes waar je de Spaanse keuken kunt proeven. Langs Malgrat de Mar loopt een wandelpromenade met vele winkels, restaurants en bars, die helemaal doorloopt tot aan het einde van Santa Susanna. Aan de andere kant van Malgrat de Mar liggen de plaatsen
Pineda de Mar, Blanes en Lloret de Mar. Erg leuk om ook een keer te bezoeken!

LET OP!

De boulevard van Malgrat de Mar wordt grondig gerenoveerd t/m augustus 2019. Het gaat om het deel vanaf Hotel Amaraigua t/m Hotel Rosa Nautica. Dit ligt open. Er wordt gewerkt van maandag t/m vrijdag van 7:00-19:00 uur en zaterdag 8:00-12:00 uur. De planning is dat dit eind augustus 019 klaar zal zijn, maar dit kunnen wij helaas niet garanderen. De autovrije winkelstraat tot aan het station is gewoon begaanbaar en daar wordt niet gewerkt.

Lees verder Minder informatie

Populaire bestemming bij de volgende reizigers

Jonge stellen
Stellen
Families
Overige
Alleen reizend

Het weer

Naar het begin