Duurzaam Toerisme

  1. Home
  2. Wintersport
  3. Reisinfo
  4. Duurzaam toerisme

Algemene reisinformatie

Wintersport boeken bij Sunweb

Bekijk hieronder algemene reisinformatie - de belangrijkste informatie over het boeken van jouw wintersport bij Sunweb. Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan onze beleidspagina of neem contact op.

Duurzaam toerisme

Voorheen compenseerde Sunweb Group de verwachte CO2-uitstoot van alle Sunweb Group vakanties. CO2-compensatie is een manier om ervoor te zorgen dat CO2-uitstoot wordt gereduceerd, bijvoorbeeld via investeringen in wind- en zonneparken. Compensatie verandert echter niets aan de CO2-uitstoot van de vakanties die we aanbieden of de bredere toeristenindustrie. Daarom hebben we besloten te stoppen met het compenseren van vakanties en in plaats daarvan te investeren in de verduurzaming van ons eigen product. Een voorbeeld hiervan is de recente investering die we met onze partner Transavia hebben gedaan in duurzame vliegtuigbrandstof (Sustainable Aviation Fuel, ook wel SAF genoemd). SAF vermindert de CO2-uitstoot met tenminste 75% in vergelijking met het gebruik van traditionele fossiele brandstof en is op dit moment het meest duurzame brandstof-alternatief. Daarnaast werken we er ook hard aan om vakantie met de trein mogelijk te maken. Dit bieden we momenteel aan via Eliza was here.

Heb jij voor 1 juni je vakantie geboekt, en wil je toch graag dat wij de verwachte CO2-uitstoot van je vakantie compenseren? Dat kan via dit formulier. We compenseren dan de verwachte CO2-uitstoot van je vakantie (reis, transfer en accommodatie).

 

Klik hier als je meer wilt weten over wat Sunweb doet voor het milieu en de lokale bevolking.