Over Sunweb

Duurzaam toerismeAlgemene reisinformatie

Wintersport boeken bij Sunweb

Bekijk hieronder algemene reisinformatie - de belangrijkste informatie over het boeken van jouw wintersport bij Sunweb. Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan onze beleidspagina of neem contact op.Duurzaam toerisme

 

 

Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme is het rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur tijdens uw vakantie. Zodat ook volgende generaties hiervan kunnen genieten. De ANVR-reisbranche voelt zich hierbij betrokken en zet zich in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO). Sunweb voldoet aan de ANVR-DTO verplichting om een daartoe opgeleide coördinator aan te stellen. Deze coördinator heeft met goed gevolg een examen afgelegd. Ook heeft Sunweb een beleidsverklaring en een programma met praktische maatregelen opgesteld. Daarin staat beschreven hoe wij nu en in de toekomst met de zorg voor het milieu omgaan. Meer informatie over wat je kunt doen om bij te dragen aan duurzaam toerisme kun je terugvinden op www.anvr.travel.
 

 

Duurzaam toerisme voor vakantiegangers

Met het ANVR PMZ-systeem doen ANVR reisorganisaties een stap voor het milieu. Maar duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisorganisaties. Je bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel. Je kunt op vele manieren een steentje bijdragen:
 
 1. Reisgidsen uit? Maak een ander blij mee.
 2. Geef de auto op vakantie ook eens vrijaf. Ontdek het plezier van wandelen, fietsen en excursies per bus.
 3. Heerlijk wat rust, ruimte, minder drukte, minder rijen, minder files op vakantie. Precies daarom is er vakantiespreiding. Op de ANVR website staan de schoolvakanties vermeld.
 4. Geniet van een vakantie in het voor- en naseizoen als je niet seizoensgebonden bent.
 5. Je bepaalt als vakantieganger natuurlijk zelf hoe je op vakantie gaat. Met het openbaar vervoer van en naar de luchthaven is een milieuvriendelijke keuze. Overweeg ook eens de mogelijkheden van een ander vervoermiddel naar jouw vakantiebestemming zoals bus of trein.
 6. Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel warme vakantiebestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem bijvoorbeeld een douche in plaats van een bad.
 7. Voel je thuis op vakantie en bespaar elektriciteit. Doe het licht, de televisie en radio uit als je de kamer in het hotel, het appartement of de bungalow verlaat. Een dikke trui in de wintersneeuw kost minder energie dan een hete verwarming.
 8. Ook een natuurliefhebber? Een uitgezette route is een garantie voor het behoud van flora en fauna, dus zet jouw voetstap waar anderen ook zijn geweest. Echte veilige wintersporters skiën, langlaufen en snowboarden op de aangegeven pistes.
 9. Respecteer de gewoonten en cultuur van de bevolking. Pas waar nodig jouw kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.
 10. Veel Nederlanders eten thuis graag exotisch. Maar proef en stimuleer vooral op vakantie de plaatselijke keuken.
 11. Shop in de lokale winkel en geef zo een impuls aan de werkgelegenheid en verdiensten ter plaatsen.
 12. Verwen de prullenbak. Zwerfvuil is een grote ergernis thuis en op vakantie. Als je gaat wandelen in natuurgebieden of een bezoek brengt aan vakantiesteden of dorpen laat dan geen afval achter.

 

 

Milieubeleidsverklaring

Toerisme en recreatie is erg afhankelijk van mens en milieu. Een aantrekkelijke (leef)omgeving is tenslotte een belangrijk onderdeel van ons product. Voor de zorg voor het milieu, als onderdeel van verantwoord ondernemen, is de laatste jaren steeds meer aandacht gekomen. Zowel vanuit de reisorganisaties als vanuit de klant. Ook Sunweb kan een belangrijke bijdrage leveren aan de zorg voor het milieu. In onze milieubeleidsverklaring wordt aangegeven welke doelstellingen Sunweb nastreeft. Deze doelstellingen vormen het uitgangspunt voor de milieuactiviteiten van Sunweb. Ook dragen deze bij aan een duidelijk en herkenbaar milieubeleid.
 
Sunweb streeft de volgende doelstellingen na:
 
 1. Voldoen aan milieuwet- en regelgeving
 2. Opname van de zorg voor het milieu als een voorwaardig onderdeel van de bedrijfsvoering
 3. Uitwisseling van kennis op het gebied van milieuzorg
 4. Voorkomen of minimaliseren van de milieubelasting die samenhangt met de producten en diensten van Sunweb. Dit betekent dat milieu, naast aspecten als kwaliteit en kosten, als volwaardig criterium wordt meegenomen bij:
 • de productie en verspreiding van drukwerk
 • de verkoop van producten
 • de voorlichting aan de consument
 • de samenstelling van arrangementen
Om deze doelstellingen te bereiken zal Sunweb zich inspannen en inzetten. Hiervoor worden tijd en middelen vrijgemaakt. Ook wordt milieuzorg als aandachtspunt periodiek in het overleg opgenomen. Daarnaast worden initiatieven van medewerkers om de negatieve milieueffecten van de producten en diensten van Sunweb te verminderen, zoveel mogelijk gestimuleerd.
 

 

Milieuprogramma met doelstellingen

In dit milieuprogramma vind je de doelstellingen van Sunweb met betrekking tot het verminderen van bestaande negatieve milieueffecten die de producten en diensten van Sunweb veroorzaken. Deze doelstellingen worden uitgesplitst naar de volgende punten: vervoer, verblijf, vermaak, informatie en interne milieuzorg. Sunweb hecht vooral intern veel waarde aan het streven naar een beter milieu. Dat is de reden dat er bij interne milieuzorg, in tegenstelling tot bij de andere punten, meer doelstellingen genoemd worden.
 

 

Vervoer

De doelstelling op het gebied van vervoer is als volgt:
Het alleen inzetten van bussen die beschikken over het KEMA Keurmerk, zodat veilige, comfortabele en milieubewuste reizen gegarandeerd worden. Ook streeft Sunweb ernaar bussen in te zetten met een zo groot mogelijke capaciteit, waardoor de milieubelasting per passagier zo klein mogelijk is.
 

 

Verblijf

De doelstelling op het gebied van verblijf is als volgt:
Het invullen van de accommodatiechecklist “Environment Accommodation Research” door iedere nieuwe accommodatie, zodat Sunweb zich bewust is van de maatregelen die de accommodatie genomen heeft met betrekking tot het milieu.
 

 

Vermaak

De doelstelling op het gebied van vermaak is als volgt:
Het door de reisleiding samenwerken met lokale organisaties voor de invulling van excursies en/of activiteiten, om op deze manier de lokale bevolking zo veel mogelijk te laten profiteren van de toeristen die Sunweb naar een bepaalde bestemming brengt.
 

 

Informatie

De doelstelling op het gebied van informatie is als volgt:
Het publiceren van de milieubeleidsverklaring op de website, zodat u geïnformeerd wordt over de wijze waarop Sunweb met het milieu bezig is.
 

 

Interne Milieuzorg

De doelstellingen op het gebied van interne milieuzorg zijn als volgt:
 
 • Het stimuleren van het personeel om minder autokilometers te maken ten gunste van meer milieuvriendelijkere manieren van transport, zoals openbaar vervoer. De medewerkers van Sunweb ontvangen een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer en niet op basis van gemaakte autokilometers.
 • Het invoeren van een systeem om papier te scheiden.
 • Het verminderen van afval door gebruik te maken van servies in plaats van plastic artikelen en door statiegeldflessen te gebruiken in plaats van blikjes.
 • Het verminderen van de gebruikte hoeveelheid energie door middel van het stapsgewijs vervangen van verouderde apparaten door nieuwe energiebesparende apparaten.

 

 

Respect the Mountains

Sunweb is partner van Respect the Mountains. De Alpen worden bedreigd door onder andere uitbreiding van de skigebieden, het gedrag van de wintersporter, het broeikaseffect en het toenemende aantal sneeuwkanonnen. Genieten van het Alpenlandschap in combinatie met een sportieve uitdaging moet ook voor toekomstige generaties mogelijk zijn. Daarom streeft Respect the Mountains naar een gezonde balans tussen recreatief plezier en het behoud van de natuur in het Alpengebied.
 
Jij kunt helpen om actief iets terug te doen voor het behoud van de bergen door je aan te sluiten bij een organisatie die zich hiervoor inzet zoals Respect the Mountains. Er zijn ook andere mogelijkheden om de impact die recreatie op de Alpen heeft te verminderen:
 
 • Ski of board niet buiten de pistes en pluk geen bloemen of planten
 • Laat geen afval achter in de natuur
 • Verbruik zo min mogelijk water en energie
 • Boek eens een vakantie buiten het hoogseizoen, zo is de milieubelasting meer gespreid
 • Reis bij voorkeur met de bus naar de Alpen of probeer te carpoolen
 • Gebruik de auto niet op de plaats van bestemming

Maak jouw vrienden, familie en medereizigers bewust van de impact die zij op de Alpen hebben en dat ze bovenstaande principes in acht kunnen nemen om dit te verminderen.
 
Voor meer informatie kijk je op de site van Respect the Mountains.