Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
Zeilboot in de helderblauwe zee in een baai in ibiza, spanje

Goedkope familievakantie Ibiza

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Familievakanties
  4. Spanje
  5. Ibiza

Veelzijdig en kindvriendelijk: een familievakantie Ibiza

Bij het plannen van een familievakantie naar Ibiza zijn naast je eigen vakantiewensen en -behoeften ook die van de kinderen belangrijk. Wat je ook zoekt, Ibiza is een eiland vol contrasten en verrassingen. Hoewel relatief klein, 45 km lang en 25 km breed, is het een perfecte bestemming voor verschillende vakantiegangers. Van de feestganger tot de pensionado en van de solo-reiziger op yoga-retraite tot fervent hiker. En dus ook zeker voor een gezin op familievakantie. Ibiza met kinderen is heerlijk. Je geniet er van kindvriendelijke stranden met fijn zand die langzaam aflopen in de rustige zee met veel ruimte om te spelen. Naast de stranden heeft Ibiza meer voor een familievakantie: een waanzinnig aquarium, een avonturenpark, een waterpark en je kan een keertje racen op de kartbaan. De meeste restaurants hebben een kindermenu en niet onbelangrijk: je vindt zeker een fijn familiehotel op Ibiza, vaak met animatie en kinderglijbanen.

Boek jouw appartement, aparthotel of familiehotel op Ibiza

Wat is voor jou de beste accommodatie tijdens een familievakantie? Ibiza biedt allerlei opties wat dat betreft. Kies bijvoorbeeld voor een kleinschalig appartement met fijn zwembad en poedelbadje voor de kleintjes. Hier gaan de kinderen lekker hun gang en hoef je niet voor alle maaltijden buiten de deur te eten. Of kies juist voor een groots all inclusive resort met mini- en juniorclub, wellness en uitbundige buffetten. Ergens er tussenin? Bekijk dan ook de opties voor een aparthotel, wat voor een familievakantie op Ibiza ook uitkomst kan bieden. De meeste accommodaties kijken uit over zee en vind je in de buurt van het relaxte Cala Llenya, het bruisende San Antonio met z’n vele kroegjes en de levendige hoofdstad Ibiza-Stad met het mooie oude centrum en culturele bezienswaardigheden. Op zoek naar de scherpste aanbiedingen voor je familievakantie? Ibiza is ook een bestemming waar je vaak je vakantie met onze kinderkorting boekt.

Ibiza verkennen met de kinderen

Om alles van het eiland te zien en je gemakkelijk te bewegen van A naar B raden we aan een auto te huren (eventueel inclusief kinderzitjes) tijdens je familievakantie. Ibiza heeft niet het beste openbaar vervoer, hoewel lokale bussen je wel van en naar het vliegveld en tussen de grotere steden vervoeren. In Ibiza-Stad pak je in het oude centrum lekker een terrasje met de kinderen, shop je voor souvenirtjes en bewonderen jullie de grote luxe jachten in de haven. Een familievakantie op Ibiza vraagt om kindvriendelijke stranden. En die heb je hier. Het brede strand van Cala Llenya trekt altijd veel families dus genoeg vriendjes om mee te spelen. Bij het strand van Cala d’Hort beleef je samen met je gezin de mooiste zonsondergangen met uitzicht op de magische rots van Ibiza: Es Vedra. Cala Benirrás (waterschoenen mee!) in het noorden is op zondagavond een belevenis als de hippies tijdens de zonsondergang samenkomen om te trommelen. Wanneer ga jij Ibiza ontdekken met je gezin?