Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
bovenaanzicht van een kust met helder blauw water met de bootjes

Hotel Chalkidiki, Griekenland

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Hotel
  4. Griekenland
  5. Chalkidiki

Ontdek je favoriete hotel op het Griekse schiereiland Chalkidiki

Chalkidiki in Griekenland is een heerlijke vakantiebestemming. Dit schiereiland in de Egeïsche zee heeft namelijk veel mooie stranden en hotels. Het eiland is opgedeeld in drie kleinere eilandjes: Kassandra, Sithonia en Oros Athos. De laatstgenoemde is een monnikenstaat waardoor je er niet zomaar naartoe kan reizen. Voor een hotel op Chalkidiki ga je dus naar één van de andere eilandjes. Kassandra is de drukste met veel gezellige restaurants, barretjes en levendige clubs. Sithonia is wat rustiger met veel ongerepte natuur. Op beide eilandjes kom je heerlijk tot rust op mooie stranden in idyllische baaien. De meeste hotels in Chalkidiki liggen pal naast het strand, wat wel heel fijn is. In de omgeving vind je prachtige natuur zoals bergen, zeldzame bomen en een interessante onderwaterwereld. Duiken of snorkelen is dus zeker een aanrader. Ook als cultuurliefhebber kan je in Chalkidiki je lol op met de eeuwenoude steden en authentieke kerken en kloosters. Ontdek nu jouw favoriete hotel op Chalkidiki.

Heerlijke stranden, mooie natuur en waterpret

Chalkidiki is een veelzijdige vakantiebestemming en leuk voor alle soorten reizigers. Ga je op vakantie met kinderen? Boek dan een hotel voor families en plan vanuit daar je activiteiten. Wandel door de pijnboombossen of fiets van de ene idyllische baai naar de andere en luier een paar uur op het strand. Wil je even helemaal ontspannen en aan niets hoeven denken? Ga dan voor een all inclusive hotel in Chalkidiki, Griekenland. Dan geniet je de hele dag van lekker eten en Griekse maaltijden, zonder dat zelf te hoeven regelen. Als je graag actie wilt, zijn er op het schiereiland ook opties genoeg. Ga bijvoorbeeld golfen of duik de onderwaterwereld in en bewonder de zeedieren, scheepswrakken en grotten. Ook zeilen en paardrijden is hier erg geliefd. Kun je niet wachten? Kijk dan bij onze last minutes Griekenland en vind snel jouw favoriete hotel in Chalkidiki.

Ontdek de mooie natuur en cultuur van Chalkidiki vanuit je hotel

De natuur alleen al is reden genoeg om een hotel in Chalkidiki te kiezen als basis voor je vakantie. Behalve de mooie stranden, zijn er ook bijzondere bossen, bergen en beschermde natuurgebieden. Zo is het meer Mavrobara Lake in Kassandra beschermd en het thuis van twee bedreigde schildpadsoorten. Ook de berg Mount Itamos in Sithonia is beschermd door de zeldzame Itamos-bomen. Op het derde schiereiland Agion Oros ligt Mount Athos en die berg staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst vanwege de 20 orthodoxe kloosters op schitterende locaties. Als je gek bent op de Griekse oudheid en mythologie, zijn de eeuwenoude steden in de regio ook zeker een bezoekje waard. Zoals Stagira, waar de filosoof Aristoteles werd geboren en je nog veel overblijfselen van de oudheid ziet. Boek een hotel bij Chalkidiki in de buurt of huur een auto en ontdek alle bezienswaardigheden van Chalkidiki en Griekenland zelf. Wanneer ga jij?