Kustlijn van Barcelona in Spanje, met zonsondergang

Hotel Barcelona aan het strand

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Hotel
  4. Spanje
  5. Barcelona

In Barcelona aan het strand een hotel boeken

Barcelona bezoek je onder andere voor het heerlijke klimaat, de prachtige modernistische architectuur, de vele winkels en diverse horeca die de verschillende wijken van de stad doen bruisen. En niet onbelangrijk, de stad ligt aan de Costa Brava aan de Middellandse Zee! Zoek je een hotel in Barcelona aan het strand, dan heb je ruime keus. Naast de vele stranden van de Costa Brava is de kustlijn van Barcelona opgedeeld in vijf stranden. Platja de La Barceloneta ligt het dichtst bij het stadscentrum en is het populairst. Op dat stuk strand zie je ook de wolkenkrabber van het luxe vijfsterrenhotel Arts staan, dat samen met de Torre Mapfre en het beeld van de goudvis het strand van Barcelona haar bekende aangezicht geeft. Het is eenvoudig om in dat deel van Barcelona hotels aan het strand te vinden voor elke portemonnee. Waar je ook verblijft in de wereldstad Barcelona; strand en zeezicht zijn nooit ver.

Een hotel in Barcelona bij het strand voor elke vakantieganger

Of je nou met een vriend(in), je geliefde, je gezin of met een groep reist; de stad biedt vertier voor elk type vakantieganger. En qua overnachting vind je zeker een hotel in Barcelona aan het strand of op korte afstand van het strand dat bij jouw wensen en situatie past. Kies jij voor een hotel in Barcelona aan het strand of vind je het in verband met de kinderen fijner om voor een appartement te kiezen? Je hebt doorgaans wat meer ruimte en met je eigen keukentje kun je thuis heerlijk koken terwijl de kinderen op bed liggen. Wil je proeven van het bruisende nachtleven, dan zoek je misschien in Barcelona hotels aan het strand die ook dichtbij het centrum liggen, zodat je na het uitgaan direct je bedje in rolt. Wat je ook zoekt, in Barcelona vind je altijd wel een hotel dat bij je wensenlijstje past. Waar check jij in komende vakantie? 

Veelzijdig Barcelona: relaxen op het strand of aan de wandel

Ga je voor een stedentrip of een strandvakantie? Strikvraag! Want in Barcelona hoef je niet te kiezen. La Barceloneta, Vila Olímpica en Poblenou zijn de wijken in Barcelona die direct aan het strand liggen. Maar ook de andere delen van de stad zijn met openbaar vervoer perfect aangesloten op het strand. Zo combineer je een dagdeel op het strand met de vele bezienswaardigheden in de stad. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de indrukwekkende Sagrada Familia, wandel door het bekende met mosaic bezaaide Parc Güell of bezoek het pretpark en de kerk ‘Iglesia del Sagrat Cor’ op de de berg Tibidabo. Om vervolgens af te dalen naar je hotel in Barcelona aan het strand voor een verkoelende duik in de zee of heerlijk Spaans te eten. Voor nabijgelegen kustplaatsjes Sitges, Castelldefels of Vilanova i la Geltrú pak je gemakkelijk en goedkoop de trein. Wil je niet alleen de kust, maar ook het binnenland ontdekken? Kies dan voor een huurauto en verken het prachtige Catalonië. Wanneer ga jij?