1. Home
  2. Vakantie
  3. Spanje
  4. Mallorca
  5. Muro
Muro

Vakantie Muro

Algemene informatie

Een vakantie in het authentieke (Playa de) Muro op Mallorca

In het rustige noorden van het Spaanse eiland Mallorca ligt Muro. Wie van mooi uitzicht houdt, zit helemaal goed in dit boerendorp. Muro is namelijk gebouwd op een heuvel en van hier kijk je uit op de prachtige baai van Alcúdia. Omgeven door duinen en pijnbomen krijg je direct een vakantiegevoel. Het Playa de Muro ligt ten noorden van de levendige badplaats Ca’n Picafort. Dit strand bereik je met een huurauto binnen een kwartier vanaf het dorp. Wandelaars en vogelliefhebbers halen hun hart op in het naastgelegen natuurgebied Albufera en feestvierders kunnen los in Ca’n Picafort of Palma de Mallorca. Terug in Muro is het een oase van rust. Een ultieme plek om lekker bij te komen dus.

Alle kanten op vanuit Playa de Muro

Muro leent zich perfect voor een strandvakantie. Playa de Muro is een reeks aan accommodaties en restaurants langs de kust in de baai van Alcúdia, één van de mooiste stranden van Mallorca. In Muro sta je dus altijd in een paar stappen op het strand: ideaal voor een zonvakantie. Grote uitgaansgelegenheden vind je hier niet. De knusse sfeer en het relatief ondiepe water trekken families met jonge kinderen naar Playa de Muro. Een fijne plek om te verblijven als je met kinderen naar Mallorca gaat dus. Ook als je gezellig met vrienden, collega’s of je partner naar Mallorca op vakantie gaat, is Playa de Muro een perfecte uitvalsbasis voor een zonvakantie of één waarin je de cultuur of natuur van het eiland ontdekt, zoals in het museum Museo Etnólógico of in het naastgelegen natuurgebied. Wil je je volledig in de watten laten leggen met heerlijk eten, fijne zwembaden, een wellness en/of extra comfortabele kamers? Kies dan voor een all inclusive hotel.

Vanuit Playa de Muro ontdek je Mallorca

Met het hele jaar door aangename temperaturen heeft Mallorca zelfs ‘s winters een aantrekkingskracht op vakantiegangers. ‘s Zomers is het rond de 30 graden, terwijl je in het voor- en najaar geniet van temperaturen van zo’n 20 graden. Fijn strandweer dus. Wil je meer zien van het Spaanse eiland? Dat kan eenvoudig. Fiets of wandel door het moerasachtige natuurpark Albufera en spot schildpadden en meer dan 200 (water)vogels. Maak een boottocht vanuit Ca’n Picafort of race over de lokale kartbaan. Een aanrader is ook een rit naar de vuurtoren van Cap de Formentor. Voor kinderen is waterparadijs Hidropark bij de haven van Alcúdia een feest. Ook leuk: banaan varen, waterskiën en waterfietsen. Bezoek voor een dosis cultuur de grotten van Drach in Port Cristo of het authentieke dorp Deià, aan de noordwest-kant van het eiland. Laat jij je vanuit Playa de Muro ook door Mallorca verrassen?

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Spanje is Madrid.

Taal:
De officiële taal is Spaans. Maar met Engels of Duits kun je vaak ook terecht.

Tijd:
Spanje heeft geen tijdsverschil met Nederland. Behalve op de
Canarische Eilanden, daar is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de zomer- als de wintertijd.

Valuta:
De officiële munteenheid van Spanje is de euro. Pinnen in Spanje en op de Canarische Eilanden is geen probleem. Vrijwel overal zijn betaalautomaten waar je kunt pinnen. Ook betalen met credit card is op vele plaatsen mogelijk.

Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Het stopcontact is soms wel anders van vorm. In dat geval kun je een tussenstekker in de supermarkt kopen.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldig identiteitsbewijs.
Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Let op!
Voor
Spanje geldt:
In iedere reservering dient er minimaal 1 persoon 18 jaar of ouder te zijn.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen kijk je op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.

Alarmnummer:
Het alarmnummer in Spanje voor de politie, ambulance en brandweer is 112.

Eten & drinken:
Spanje staat bekend om tapas (kleine hapjes) en paella (rijst met schaaldieren). Daarnaast staat Spanje bekend om sangria: een fruitige wijn die wordt geserveerd in een karaf met verse vruchten

Het water in Spanje is niet zoals je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Je kunt het beste in de supermarkt of bij het hotel/appartement flessen water kopen.

Fooien:
Het is in Spanje de gewoonte om een fooi van ca. 5% tot 10% te geven.

Openingstijden:
De winkels in Spanje zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00-14.00 uur en van 16.30-20.00 uur. In de toeristische (bad)plaatsen zijn de winkels vaker langer geopend.

Feestdagen:
In Spanje worden de volgende feestdagen gevierd:

  • 1 mei Dag van de Arbeid
  • 15 augustus Maria Hemelvaart
  • 12 oktober Spaanse Nationale Feestdag
  • 1 november Allerheiligen

 

Belangrijk

Het is verplicht toeristenbelasting te betalen in Catalonië en op de Balearen. De kosten hiervoor zijn per persoon per nacht, voor personen van 17 jaar en ouder. De kosten betaal je ter plaatse bij het inchecken en zijn afhankelijk van het aantal sterren van je verblijf.