Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Visum
  2. Kaapverdie

Visum voor Kaapverdië aanvragen

Voorkom gedoe op de luchthaven en regel nu alvast jouw visum voor Kaapverdië!

Hoe vraag ik een visum voor Kaapverdië aan?


Overgangsfase: van visum naar toeristenbelasting

Per 1 januari 2019 is het niet meer verplicht voor reizigers met de Nederlandse/Belgische nationaliteit om een visum aan te schaffen voor reizen naar Kaapverdië. Per 1 januari 2019 heeft Kaapverdië in plaats daarvan een toeristenbelasting verplicht gesteld van 30,83 euro per reiziger. Omdat deze wijziging plaatsvindt midden in het seizoen is er een overgangsfase die geldt voor vertrekken tot en met 20 maart 2019.


Vertrek tot en met 20 maart 2019

Gedurende de overgangsfase kun je nog steeds via ons het visum (25,- euro per persoon, die al verwerkt is in onze reissom) regelen door de paspoortgegevens van alle reizigers naar ons te sturen. Je kunt dan gewoon met het visum reizen en je hoeft dan op bestemming niet de toeristenbelasting te betalen. 

Je kunt er ook voor kiezen het visum niet via ons aan te vragen, maar ter plaatse de toeristenbelasting van 30,83 euro per reiziger te voldoen. Kies je liever hiervoor? Stuur ons dan een mail naar kaapverdie@sunweb.nl met daarin jouw boekingsnummer en de vermelding dat je het visum niet bij ons afneemt. Wij verwerken de korting van 25,- euro per visum dan in jouw boeking. 

Vertrek vanaf 21 maart 2019

Op dit moment wordt er nog met de autoriteiten overlegd om de termijn van de overgangsfase te verlengen tot en met april 2019. Tot nader bericht geldt dat voor vertrekken vanaf 21 maart alleen nog toeristenbelasting moet worden voldaan. Wanneer dit ongewijzigd blijft zullen wij 25,- euro per persoon in mindering brengen op jouw factuur en het eventueel teveel betaalde bedrag terugstorten. 

Visum aanvragen?

Om het visum voor je in orde te maken is het noodzakelijk dat Sunweb onderstaande gegevens van elke reiziger van 12 jaar of ouder ontvangt. Kinderen van 0 t/m 11 jaar hebben geen visum nodig. 

- Voornamen en achternaam conform paspoort:
- Geboortedatum:
- Geboorteplaats:
- Nationaliteit:
- Paspoortnummer:
- Vervaldatum paspoort:

Het is belangrijk dat je de bovenstaande gegevens direct na de boeking aan ons doorgeeft op kaapverdie@sunweb.nl
Boek je een last minute vakantie naar Kaapverdië en vertrek je binnen 5 dagen? Neem dan telefonisch contact met ons Contact Center op. 

Heb je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dan is het belangrijk om na te gaan of je een visum nodig hebt. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het op tijd aanleveren van de gegevens en het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoording. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.