Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
Strand van Kreta met een rotsachtige kust

Goedkope familievakantie Kreta

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Familievakanties
  4. Griekenland
  5. Kreta

Op familievakantie naar Kreta: kindvriendelijk genieten

Droom jij van een onvergetelijke vakantie met je gezin en overweeg je Kreta? Dan heb je een perfecte bestemming gevonden voor jouw familievakantie. Kreta is namelijk, net als andere Griekse eilanden, perfect om met je kinderen naartoe te gaan. Allereerst heb je er heerlijke stranden, waarvan velen (132!) met een blauwe vlag. Dat wil zeggen dat een strand bovengemiddeld schoon en veilig is en goede faciliteiten heeft zoals fijne douches en toiletten. Verder heeft Kreta vele dorpen en stadjes om doorheen te struinen, fantastisch te eten en ondertussen bijzondere cultuur op te snuiven. Je hebt echt even een andere omgeving en ondertussen geniet je van al dat moois terwijl de Griekse zonnestralen jullie aangenaam verwarmen. Kreta kenmerkt zich ook door de vriendelijkheid en gastvrijheid. Ze zijn er dol op kinderen en niets is teveel, iets dat je vaker ziet in Mediterrane landen.

Kies het perfecte verblijf voor jouw familievakantie op Kreta

Zoek je een betaalbare familievakantie op Kreta, dan zijn er hartstikke veel opties qua accommodatie. Als je kleine kindjes hebt zoek je wellicht een hotel met een kidsclub, een fijn pierenbadje, speeltuinen en animatie. Voor de wat oudere kinderen kijk je misschien naar hotels met gave glijbanen in het zwembad, gamerooms of naar de afstand van het hotel tot het uitgaanscentrum. Het is er allemaal. Kies het familieresort op Kreta dat jou het meeste aanspreekt. Van alleen verblijf tot all inclusive; qua verzorging maak je ook de keus die het beste bij jouw familie past. Als je het prettig vindt om je eigen plek te hebben, kies je voor een appartement of aparthotel. Goed om te weten dat ook bij dit type accommodatie je tot en met all inclusive kunt boeken.

Waterpret, spannende natuur en indrukwekkende cultuur

Of je nou nog in de luiers zit of al pubers hebt, een stranddag is heerlijk voor iedereen. Maar elke dag strand kan misschien gaan vervelen op je familievakantie naar Kreta. Wees gerust, er zijn oneindig veel activiteiten en uitjes te plannen op Kreta. Als je kinderen al oud genoeg zijn om te wandelen, bezoek dan de Samariakloof. Een flinke hike die een hele bijzondere ervaring is om nooit meer te vergeten. Of ga een dagje naar één van de leukste waterparken voor dikke waterpret en avontuur. Vind je het fijn om tijdens je familievakantie naar Kreta ook wat cultuur en geschiedenis op te zoeken? Knossos is een wereldberoemde archeologische vindplaats. Je loopt er door 4000 jaar oude Minoïsche beschaving, met de meest prachtige paleizen en villa’s uit de oudheid. Perfect om je dag mee te beginnen en dan ‘s middags met elkaar te genieten van de zee en het zwembad.