Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
Vrouw in de helderblauwe zee van Italië

Strandvakantie Italië boeken

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Strandvakanties
  4. Italie

Op strandvakantie naar Italië: de meest idyllische plekken

Italië is één van de meest populaire bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers. De succesvolle combinatie van zon, zee, strand en natuurlijk de goddelijke Italiaanse keuken maken een strandvakantie in Italië meer dan de moeite waard. ‘s Zomers schijnt in Italië de zon tot wel elf uur waardoor het ideaal is voor zonaanbidders. Van de veelzijdige Adriatische kust tot de eilanden Sicilië en Sardinië in het zuiden van Italië: overal proef je een authentieke sfeer en dompel je je onder in het Italiaanse leven waar samen genieten centraal staat. Of je nu verblijft in de charmante stad Palermo op Sicilië of het dorp Marina Julia dat ligt bij natuurpark Isola della Cona aan de Adriatische kust: iedere kustplaats is uniek en maken jouw strandvakantie in Italië tot een feestje. Ontdek nu de fijnste verblijven en laat de voorpret maar beginnen. Welke stranden verken jij komende vakantie?

In Italië vind je een strandvakantie voor ieder gezelschap

Of je nu een romantisch tripje met je lief wil maken, een familievakantie naar Italië zoekt, of er met vrienden op uit gaat: een strandvakantie is er voor iedereen. Aan de vele stranden in Italië wemelt het van de fijne hotels en appartementen, soms zelfs direct aan het strand. Wel zo handig als je je dagen aan zee optimaal wil benutten en geen zin hebt in gesjouw met spullen. Laat je je portemonnee het liefst thuis? Bij een all inclusive hotel zijn het eten en drankjes inbegrepen. Wel zo relaxed, toch? Loop jij vanuit het strand het liefst zo een knus restaurant of het nachtleven in? In plaatsen als Lido di Jesolo aan de Adriatische kust en Diano Marina aan de Bloemenrivièra haal je je hart op. Krijg je ineens zin in een strandvakantie? In Italië vind je ook last minute aangename hotels en appartementen. Welke strandvakantie heb jij op het oog?

Genieten van het Italiaanse leven: bellissimo!

Voor een strandvakantie in Italië zit je op de zuidelijke eilanden Sicilië en Sardinië in ieder geval goed. De combinatie van zomerse temperaturen, mooie stranden en heerlijke pizza’s en andere Italiaanse gerechten is dan ook perfect voor een strandvakantie. Naast mooie stranden is er nog meer te ontdekken aan de Italiaanse kust. Zo heeft de havenplaats Arbatax aan de oostkust van Sardinië een geweldige kustlijn vol rode rotsen en indrukwekkende granieten delen. Ook Venetië vlakbij de Adriatische kust is razend populair onder vakantiegangers. Een gondeltocht staat vaak hoog op het lijstje, maar rondzwerven door de historische straten en genieten van verrukkelijk Italiaans ijs zijn al een feest op zich. Eén van de mooiste stranden van Europa is dat van het Italiaanse Isola Bella: een klein eiland dat voor de kust van Sicilië ligt en ook wel de ‘Parel van de Ionische Zee’ wordt genoemd. Welke stranden ga jij ontdekken?