uitzicht op de bluawe zee met veel bootjes in het water en verschillende huisjes aan zee en op de berg met veel bomen en roze mooie bloemen op de voorgrond

Strandvakantie Frankrijk boeken

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Strandvakanties
  4. Frankrijk

Op strandvakantie naar Frankrijk: genieten aan de west- en zuidkust

Op een paar uur vliegen vind je in het zonnige Frankrijk de perfecte plek voor een strandvakantie. Aan de west- en de zuidkust liggen fantastische stranden met verschillende karakters. Zo wisselen in de Vendée, in het midden van Frankrijk, brede zandstranden zich af met een rotsige, woeste kust en wemelt het landinwaarts van de zonnebloemvelden, natuurreservaten, groene bossen, zoutmoerassen en meren. Aan de Côte d’Azur in het zuiden van Frankrijk staat je hoe dan ook een zonzekere strandvakantie te wachten en heb je de keuze uit tientallen badplaatsen: van de bruisende stad Cannes tot het middeleeuwse dorp Grimaud, naast Saint-Tropez. Geniet van tropische temperaturen in de zomer of tank lekker wat vitamine D bij in het voor- of najaar tijdens een strandvakantie in Frankrijk. In welke badplaats zie jij jezelf al op het strand zitten?

Of ga op strandvakantie naar:

Een strandvakantie naar Frankrijk met de auto voor ieder reisgezelschap

Een strandvakantie naar Frankrijk? Stap in het vliegtuig, pak de auto of neem de trein en voor je het weet, sta je op een parelwit of goudgeel zandstrand terwijl de zon uitbundig schijnt. Voor ieder reisgezelschap is Frankrijk een fijne bestemming. Wat denk je bijvoorbeeld van een familievakantie naar Frankrijk? Een hotel in Aquitaine met kinderzwembad tot een appartement in Languedoc-Roussillon met een animatieteam: de keuze is reuze. Kies voor een vakantie met vrienden voor een levendige badplaats met volop uitgaansmogelijkheden als Cannes, ga voor een combinatie van strand en natuur met je geliefde naar Agay of geniet van het strand in een plaats vol culturele hoogtepunten als Arles. Last minute de Franse zon opzoeken? Ook dan vind je prettige verblijven voor een ontspannen strandvakantie in Frankrijk.

Ontdek de fijnste stranden van Frankrijk

Het prettige klimaat, de heerlijke Franse keuken, de fraaie natuur en de relatief korte reisafstand maken Frankrijk een perfect bestemming voor een strandvakantie. De Côte d’Azur is zelfs één van vijf mooiste vakantiebestemmingen van Europa dankzij de schitterende natuur, mooie zee en gezellige badplaatsen als het veelzijdige Fréjus en het typisch Provençaalse, kleine dorp La Londe les Maures. In Cavalaire-sur-Mer in de Côte d’Azur geniet je naast eindeloze stranddagen van de leukste watersporten. Maak een zeiltocht op zee, spot de onderwaterwereld tijdens het duiken of race of het water op een jetski. In de Golf van Morbihan in Bretagne liggen maar liefst 42 eilandjes. Île-aux-Moines is misschien wel het mooiste. Dit ‘eiland van de monniken’, zoals je het vertaald uit het Frans, is perfect om per fiets of al wandelend te ontdekken. Je bereikt Île-aux-Moines met de boot vanuit Port Blanc. Wanneer ga jij op ontdekking naar Frankrijk?