De kust van Griekenland, blauwe zee met rotslandschap aan het water

Zomervakantie Griekenland boeken

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Zomervakantie
  4. Griekenland

Zomervakantie in Griekenland: laat je verrassen door de Griekse schoonheid

Denk jij erover om je zomervakantie in Griekenland door te brengen? Bereid je dan voor op veel zonuren en heerlijke temperaturen want Griekenland heeft het warmste klimaat van Zuid-Europa. Naast het lekkere weer heeft het land prachtige natuur, culturele en historische bezienswaardigheden, de meest vriendelijke mensen en smaakvolle gerechten. Griekenland bestaat uit vasteland en duizenden eilandjes. Waar je ook op zomervakantie naar Griekenland gaat; je geniet er van kilometers kustlijn met fijne stranden en spectaculaire zonsop- en ondergangen. En ben je graag op het water, dan kun je tijdens je zomervakantie in Griekenland je geluk niet op. Laat je letterlijk en figuurlijk vervoeren van eiland tot eiland. Het zogenaamde eilandhoppen moet je een keertje meemaken en daar is Griekenland de perfecte bestemming voor. Het leven in Griekenland is voor Nederlandse begrippen ook niet al te duur. Zoek je dus naar een goedkope zomervakantie, is Griekenland een hele fijne optie.

Zonzeker zijn op je zomervakantie in Griekenland

Wil je verzekerd zijn van goed weer, boek dan in de zomervakantie. Griekenland is met warme en droge zomers een perfecte bestemming voor in zomermaanden. Vier je vakantie met kinderen en ben je gebonden aan schoolvakanties, dan boek je je zomervakantie in Griekenland ergens tussen eind juli en eind augustus. Heb je de vrijheid om buiten juli en augustus een zomervakantie naar Griekenland te boeken, kies dan voor de maanden juni of september, zo net buiten het hoogseizoen. Qua accommodaties is er in ieder geval voor ieder wat wils. Van adults only resorts tot kindvriendelijke familiehotels; het is een fantastische bestemming voor jong en oud en alles ertussenin. Veel vakantiegangers kiezen ervoor om op hun zomervakantie in Griekenland all inclusive te gaan. Niet gek, want of je nou met je gezin, je moeder of je geliefde reist; nergens over hoeven nadenken tijdens je vakantie en alles bestellen wanneer je wilt, klinkt als muziek in de oren, toch?

Een ontspannen of actieve zomervakantie in Griekenland

Boek je je zomervakantie naar Griekenland, dan spelen factoren als zon, zee en strand zeker een rol. Het zijn ook de bijzonder mooie stranden die veel vakantiegangers in de zomervakantie naar Griekenland trekken. Maar het land heeft los van het heerlijke klimaat ontzettend veel bezienswaardigheden en onvergetelijke activiteiten om te ondernemen. Door de rijke geschiedenis van het land, vind je er verschillende archeologische en historische hoogtepunten. Bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad Athene, waar het barst van belangrijke monumenten. Beklim de mythische berg Olympus, waar je een actieve hike combineert met eeuwenoude geschiedenis. Daarnaast hebben de bergen, kloven, meren en grotten grote aantrekkingskracht op (actieve) natuurliefhebbers. Duik je graag in het lokale leven? Waan je een echte Griek(se) in één van de vele authentieke dorpjes en duik samen met de plaatselijke bevolking de tavernes in voor een heerlijke traditionele maaltijd.