Zonvakanties
 • Home
 • Zoek en boek
Wintersport
 • Home
 • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services

Transavia

 1. Home
 2. Vakantie
 3. Reisinfo
 4. TransaviaH

Transavia

Vervoersvoorwaarden HV 

Transavia hanteert Algemene Vervoersvoorwaarden. Deze algemene vervoersvoorwaarden maken onderdeel uit van de overeenkomst. Wanneer je akkoord gaat met de Sunweb Voorwaarden ga je tevens akkoord met deze algemene vervoersvoorwaarden.

Het is mogelijk dat een luchtvaartmaatschappij een vliegtuig inhuurt bij een andere maatschappij om de vlucht uit te voeren. Uiteraard voldoen deze vliegtuigen aan alle benodigde veiligheidseisen. De bagage, stoelreservering en online incheck blijven ongewijzigd, evenals de service aan boord.  Wel kan het voorkomen dat de crew volledig Engelstalig is.

Let op! Heb je geen standaard vluchten geboekt maar flexibele vluchten? Dan zijn onderstaande voorwaarden niet van toepassing. Klik hier voor de juiste informatie pagina. 

Handbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

 • 1 accessoire (zoals een kleine handtas of laptoptas) én 1 stuk handbagage (zoals rugzak of trolly) van samen maximaal 10 kg per persoon.
 • De accessoire mag maximaal 40 x 30 x 20 cm zijn. Het stuk handbagage mag maximaal 55 x 35 x 25 cm zijn.
 • Je kan een plek in de bagage vakken boven de stoelen reserveren. Hierdoor krijg je voorrang bij het instappen en heb je zekerheid dat jouw handbagage mee kan aan boord.
 • Per vlucht kan Transavia max. 20 gegarandeerde stuks hardbagage aanbieden. Wanneer je de optie niet hebt dan zal het maximum bereikt zijn. Het is dan nog mogelijk dat er 50 stuks onbetaalde handbagage meegenomen wordt in de cabine. De overige handbagage vervoert Transavia gratis in het ruim.
   
  TIP! Lever je handbagage (rugzak of trolley) al gratis in bij de check-in balie zodat deze in het ruim wordt vervoerd. Neem al jouw waardevolle spullen in jouw accessoire mee de cabine in.

Ruimbagage

Reizigers vanaf 2 jaar

Er is 20 kilo ruimbagage inclusief.
Heb je vóór 28 september 2021 geboekt, dan is de ruimbagage exclusief en kun je deze later bijboeken via de Selfservice van Transavia.

Heb je al geboekt, maar wil je (meer) ruimbagage bijboeken? Dan is dit alleen nog mogelijk via de selfservice van Transavia. Doorloop voor het inloggen de stappen hieronder omschreven onder 'Hoe reserveer ik een stoel'. Kies in de selfservice onder 'maak je reis compleet' voor 'boek ruimbagage'.

Stoelreservering &                                (Online) inchecken

Stoelreservering is mogelijk direct na het boeken van jouw vakantie. Houd er wel rekening mee dat het even kan duren voordat jouw boeking is doorgelopen bij Transavia. In ieder geval binnen 24 uur na boeken moet jij kunnen inloggen bij Transavia.   

Online inchecken is mogelijk vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek.

Lees onderaan deze pagina hoe je jouw stoelen kunt reserveren en online kunt inchecken.

Online inchecken is natuurlijk niet verplicht, je kunt ook gewoon op de luchthaven inchecken. Op de luchthavens wordt via monitoren aangegeven bij welke balies je kunt inchecken. De incheckbalie van Transavia sluit 45 minuten voor vertrek.
Op Schiphol kun je ook gebruik maken van de check-in automaten. Hiervoor heb je jouw ticket en reisdocument nodig. Jouw instapkaart wordt dan automatisch geprint en je geeft jouw bagage af bij het bagage-afgiftepunt (drop off point). 

Baby

(tot en met 1 jaar)

Handbagage: 0kg

Ruimbagage: 10kg inclusief. Dit kan bijvoorbeeld een trolley, kinderwagen óf opvouwbare paraplubuggy zijn. Het is toegestaan om een paraplu buggy mee te nemen tot aan de gate tot maximaal 10 kg. Zwaardere buggy's en kinderwagens worden ingenomen bij de check-in balie. 

Baby's hebben standaard geen eigen stoel en vliegen mee op de schoot van een van de ouders. Wanneer er een extra stoel is ingekocht voor de baby, dan mag je een (auto)kinderzitje meenemen. 

Kinderen

(vanaf 2 jaar)

Naast bovengenoemde bagageregels voor reizigers vanaf 2 jaar mag er voor een kind extra een opvouwbare buggy worden meegenomen van maximaal 10kg. 

Good to know

 • Wanneer je ruimbagage bijboekt mag je dit kosteloos verdelen over 5 stuks. Boek je 30 kilo dan mag je in theorie dus 5 koffers van 6 kilo meenemen. 

 • Houd er rekening mee dat een koffer nooit meer dan 32 kg mag wegen.

 • Onderling verdelen van ruimbagage is toegestaan. Ga je met 2 personen op vakantie en heb je beide 15 kg geboekt, dan mag je bijvoorbeeld ook 1 koffer van 10 kg en 1 van 20 kg inchecken.

 • Voor overbagage op de luchthaven wordt een overbagagetarief gehanteerd van 15,- euro per 5 kilo per enkele reis. Het is ook mogelijk dat overbagage wordt geweigerd. 

 • Wij raden je aan om 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn (in de vakantieperiodes zelfs 3 uur voor vertrek), ook wanneer je online al hebt ingecheckt. Dit zodat je voldoende tijd hebt om jouw bagage in te checken, door de security te gaan en naar de gate te lopen. Wanneer je jouw vlucht hebt gemist, heb je geen recht op restitutie. Sunweb is hiervoor niet aansprakelijk.

Hoe reserveer ik een stoel?

Het is mogelijk om direct na het boeken van jouw vakantie stoelen te reserveren bij Transavia. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat jouw boeking is verwerkt bij Transavia. Houd er rekening mee dat dit tot 24 uur na boeken kan duren. 

Om in te kunnen loggen bij Transavia heb je het PNR-nummer nodig, dat staat vermeld op de factuur achter de geboortedata van de reizigers. 


1. Ga naar de Selfservice van Transavia
2. Vul onder boekingsnummer jouw PNR nummer in. Vul daarnaast de achternaam van de hoofdboeker en vertrekdatum in
3. 
Kies in de selfservice voor 'reserveer een stoel' en doorloop de stappen
4. Betaal de stoelreservering direct aan Transavia. Vanuit Transavia ontvang je een bevestiging van de stoelreservering per mail. 

De stoelreservering wordt door Transavia verzorgd. Sunweb heeft hier geen invloed op.

Uiteraard is een stoelreservering niet verplicht. Houd er wel rekening mee dat wanneer je geen stoelen reserveert, Transavia niet kan garanderen dat jouw gehele reisgezelschap naast elkaar zit op de vlucht. 

Houd er rekening mee dat een stoelreservering niet gelijk is aan online inchecken. Vanaf 30 uur tot vier uur voor vertrek kun je inchecken voor jouw vlucht met Transavia. 

Kosten
Tijdens het maken van een stoelreservering zie je een overzicht met zitplaatsen. Je ziet meteen welke stoelen nog beschikbaar zijn en welke stoelen de standaard of extra beenruimte hebben. De kosten voor de stoelen zijn:

 • Stoel eerste rij tussen de 16,- en 25,- euro per persoon per enkele reis.
 • Stoel voorin (rij 2 t/m 5) tussen de 9,- en 14,- euro per persoon per enkele reis.
 • Stoel met standaard beenruimte voorin tussen de 6,- en 11,- euro
 • Stoel met extra beenruimte tussen de 13,- en 20,- euro per persoon per enkele reis.
 • Stoel met standaard beenruimte tussen de 4,- en 9,- euro per persoon per enkele reis.

Restricties
Helaas is het niet voor alle reizigers mogelijk om een stoelreservering te maken. Zo is een stoelreservering is niet mogelijk voor:
 • reizigers die rolstoel gebonden en geheel immobiel zijn
 • reizigers die extra zuurstof aan boord nodig hebben
 • reizigers die een huisdier in de cabine meenemen
 • alleenreizende kinderen van 5 tot en met 11 jaar

Daarnaast is het voor sommige reizigers niet mogelijk een stoel te reserveren bij de nooduitgang. Klik voor de volledige lijst hier.

Hoe check ik online in?

Voor de meeste Transavia vluchten kun je vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek van jouw vlucht online inchecken. Internet check-in is niet mogelijk voor reisgezelschappen van meer dan 9 personen en mindervalide reizigers. Gezinnen die reizen met een baby onder de 2 jaar kunnen wel online inchecken. Transavia zoekt de meest geschikte stoelen voor jouw reisgezelschap uit. Helaas kun je daardoor de gereserveerde stoelen niet meer wijzigen. Je hebt hierbij helaas niet de garantie dat jullie allemaal bij elkaar zitten.

Om in te kunnen loggen bij Transavia heb je het PNR-nummer nodig, dat staat vermeld op de factuur achter de geboortedata van de reizigers. 


1. Ga naar de Selfservice van Transavia
2. Vul onder boekingsnummer jouw PNR nummer in. Vul daarnaast de achternaam van de hoofdboeker en vertrekdatum in
3. Kies in de selfservice voor online inchecken
4. Check jezelf en jouw eventuele reisgenoten in
5. Print de boardingpassen uit

Als je online hebt ingecheckt, kun je op de luchthaven eenvoudig jouw ruimbagage afgeven. Op Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport kun je dit doen bij de ‘bagage drop-off’ balie. Bij overige luchthavens geef je jouw ruimbagage af bij de check-in balie.

De internet check-in is niet verplicht. Je kunt ook inchecken bij de check-in balie of bij een selfservice check-in automaat.

De internet check-in wordt door Transavia verzorgd. Sunweb heeft hier geen invloed op.