Zonvakanties
 • Home
 • Zoek en boek
Wintersport
 • Home
 • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
zwembad omringd met blauwe parasols, ligbedjes met pilaren met spots aan een all inclusive hotel

Veilig en Verantwoord Reizen

Met Sunweb naar Rhodos

 1. Home
 2. Vakantie
 3. Veilig en Verantwoord Reizen

Ga jij mee op onze vakantiepilot naar Rhodos?

In samenwerking met Transavia naar Rhodos

Het is duidelijk dat Nederlanders snakken naar een vakantie, zo blijkt uit de eerste cijfers voor de vakantiepilot van Sunweb en Transavia. Sunweb kreeg meer dan 20.000 aanmeldingen voor deze pilot, wat alle verwachtingen overtrof. We willen alle mensen die zich hebben ingeschreven enorm bedanken. Helaas hebben we nu maar één vliegtuig te vullen, maar we hebben er vertrouwen in dat we deze zomer weer mooie vakanties kunnen verzorgen samen met onze partners op de bestemmingen.


Het gaat gebeuren: wij gaan op vakantie naar het Griekse eiland Rhodos!

Sunweb en Transavia testen hoe je weer veilig kan reizen, met een vakantiepilot naar Rhodos. We hebben een Covid Safe Protocol voor de gehele reis opgesteld die is goedgekeurd door het RIVM. Om deze bijzondere reis mogelijk te maken, zoeken wij vakantiegangers die graag met ons mee willen en deze manier van vakantie willen testen. Nú onderzoeken is straks weer veilig op vakantie!

Wanneer gaan we op reis?

De vakantiepilot zal starten op maandag 12 april en bevat een periode van 8 dagen (7 nachten).

Hoe ziet de reis eruit?

Op Rhodos gaan we naar Hotel Mitsis Grand Beach. Dit hotel zal exclusief voor ons worden opengesteld en er zullen geen andere gasten zijn, wel is het personeel aanwezig. Tal van faciliteiten zijn open om jou een volledige vakantie ervaring te garanderen. De Covid-19 richtlijnen worden wel in acht genomen en je mag het hotel niet verlaten, hierdoor is het strand niet toegankelijk. Vanwege de Covid-19 regelgeving in Griekenland zullen het wellnesscentrum en het binnenzwembad niet geopend zijn tijdens de reis.

Wat is de prijs van de reis?

De kosten per persoon zijn € 399,-.

 • Inclusief: vlucht, verblijf, transfer, all-inclusive verzorging en de PCR testen.
 • Exclusief: boekingskosten en bagage.
 • Je kunt betalen met corona-voucher (van één van de merken van Sunweb Group).

Hoe kan jij mee op deze reis?

De vakantiepilot gaat bestaan uit een reisgezelschap van 187 gasten en 2 Sunweb Guides. Om deel uit te maken van dit reisgezelschap kan jij je inschrijven via het onderstaande formulier. Op basis van de inschrijvingen selecteren wij handmatig de verschillende deelnemers overeenkomstig met de door de Nederlandse overheid gestelde criteria in de leeftijd van 18-70 jaar.

De geselecteerde gasten worden persoonlijk benaderd via ons Contact Center. In dit gesprek lopen wij nogmaals door alle informatie en regels heen en zal de deelnemer gevraagd worden een verklaring ter bevestiging en kennismaking te ondertekenen. Daarna zal de reis definitief geboekt worden en per e-mail alle belangrijke informatie nogmaals worden toegestuurd. Uiterlijk 31 maart nemen wij contact op. Ook als jij niet bent geselecteerd zul jij bericht van ons ontvangen. 

Wij zijn blij verrast dat jullie massaal zin hebben in vakantie. Door het grote succes wordt voor de selectie gekeken wie zich als eerste heeft ingeschreven. Aangezien het inschrijfformulier bij sommige geïnteresseerden niet direct werd getoond vanwege het grote aantal bezoekers, wordt er een kleine groep mensen door een onafhankelijke notaris geselecteerd uit de overige inschrijvingen. 

Veilig op vakantie

Veilig en Verantwoord Reizen

 • Waar: op het zonnige Rhodos
 • Wat: alles is geregeld
 • Wanneer: 12 t/m 19 april 2021
 • Wie: 187 gasten
 • Hoe: inschrijven is helaas niet meer mogelijk

Hoe ziet het protocol eruit?

Een aantal richtlijnen

Voor de reis krijg jij een uitgebreid overzicht van ons protocol, zodat je je goed kunt inlezen. Wij kunnen ons voorstellen dat je wel alvast wilt weten waar je aan moet denken. Daarom hebben wij alvast wat voor je op een rij gezet.

Het protocol voor vertrek vanaf Amsterdam

Alle deelnemers aan de vakantiepilot zullen 72 uur voorafgaand aan het vertrek verplicht een PCR test moeten laten uitvoeren. Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan met het HealthCheckCenter, waarover iedereen vooraf duidelijke informatie zal ontvangen. Alleen negatief geteste personen mogen deelnemen aan de vakantiepilot.

Vervolgens zal iedereen verplicht zijn een PLF formulier online aan te vragen en na insturing daarvan ontvangt iedereen een persoonlijke QR code per telefoon en of mail. Aan de hand van deze QR code kunnen deelnemers eventueel bij aankomst op Rhodos door de Griekse overheid random worden getest. Om dit te voorkomen kunnen zij de uitslag van de negatieve PCR test en sneltest overhandigen. Tot slot zullen alle deelnemers kort voor vertrek op de airport Schiphol (+/- 4 uur) een sneltest moeten laten uitvoeren.

Het protocol tijdens de vakantie

Mocht een deelnemer alsnog Covid symptomen vertonen, dan wordt er in het hotel door een arts verbonden aan het hotel contact opgenomen met de EOYD (het Griekse RIVM). Deze zullen een test uitvoeren en indien positief getest zal de gast worden geïsoleerd in een Covid hotel. Familieleden/partner zullen mee verhuizen en eveneens getest worden en volgt er een verplichte quarantaine periode in Griekenland van 7 tot 14 dagen. De kosten voor het hotel en het regelen van de terugvlucht neem Sunweb op zich.

Het protocol voor vertrek vanaf Rhodos

In het hotel zullen alle deelnemers 72 uur voor vertrek wederom een PCR test laten uitvoeren. 24 uur voor vertrek moeten de deelnemers een Nederlandse gezondheidsverklaring downloaden en invullen. Kort voor vertrek op luchthaven van Rhodos (ongeveer 4 uur) zal een sneltest uitgevoerd moeten worden. Wederom kunnen alleen negatief geteste deelnemers terugreizen naar Nederland.

Het protocol na de vakantie

Alle deelnemers van de vakantiepilot zullen na thuiskomst uit een hoog Covid-19 risicogebied 10 dagen in zelfisolatie moeten gaan. Zij kunnen 5 dagen na thuiskomst een nieuwe PCR test laten doen. Indien de uitslag hiervan negatief is kan de duur van het thuisblijven verkort worden. Als er geen nieuwe PCR test wordt uitgevoerd, zal de deelnemer 10 dagen in zelfisolatie moeten gaan. Ook wordt aangeraden om de eerste 14 dagen na terugkomst zo weinig mogelijk andere mensen te ontmoeten.

 • Prachtige locatie
 • Ontzettend attent personeel
 • Sportieve faciliteiten
 • Genieten van heerlijk eten
 • Vertrouwde Mitsis kwaliteit