Terug

Wintersport in Stuben am Arlberg

Destination image
Pistes
51 Km
123 Km
132 Km
0 Km
306 Km
Totaal
Liften
15
45
28
Hoogte
2811m
1304m
Gletsjer
0
Loipe
41Km
Funpark
4

Algemene informatie

Pal aan de voet van de Arlbergpas ligt op een sneeuwzekere hoogte het kleine gemoedelijke dorp Stuben. Een handje vol hotels, waaronder een viersterrenhotel, een pension uit 1739, en een prachtige kerk bepalen het dorpsbeeld.

Aan de noordkant van het dorp liggen twee korte oefensleepliften en aan de zuidkant bereik je via drie stoeltjesliften de Albona Grat (2400 m). Vanaf het eerste middenstation ski je over een blauwe piste naar Alpe Rauz, van waar je met de skibus naar Zürs gaat of via de Valfagehrbahn naar Sankt Anton. Door de aanleg van de nieuwe Flexenbahn wordt Ski Arlberg in skiseizoen 2016/2017 het grootste skigebied van Oostenrijk. De langgekoesterde wens om de skigebieden van St. Anton am Arlberg en Lech - Oberlech - Zürs met elkaar te verbinden wordt hiermee werkelijkheid. Naast de nieuwe verbindingslift aan de Vorarlberg zijde van de Arlberg, tussen Zürs en Stuben, worden ook drie andere skiliften in de directe omgeving vernieuwd. Ski Arlberg gaat hiermee over 87 liften en 305 km pistes beschikken die voortaan direct met elkaar verbonden zijn.

Stuben is het geboortedorp van Hannes Schneider (1890 - 1955). Hij is een van de beroemdste ski pioniers ooit en oprichter van de eerste ski school ter wereld, Skischule Arlberg. Zijn geboortehuis, nu een luxe chalet (Haus Hannes Schneider), staat midden in de dorpsstraat. Vlak bij de Albonalift staat er een standbeeld van Hannes Schneider.

Lees verder Minder informatie
naar boven