Zonvakanties
 • Home
 • Zoek en boek
Wintersport
 • Home
 • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services

Alle voorwaarden van Sunweb

 1. Home
 2. Wintersport
 3. Voorwaarden

Actievoorwaarden Sunweb

Alle voorwaarden op een rij

Op deze pagina zijn alle actievoorwaarden te vinden voor lopende en verlopen campagnes en acties van Sunweb. 

Geld terug garantie

Kijk jij er al naar uit om jouw volgende vakantie te gaan plannen maar ben je bang dat je je geld niet terug krijgt bij een aangepast reisadvies? Heb je een voucher en wil je niet nogmaals een voucher ontvangen bij een annulering ten gevolge van COVID-19? We weten niet precies hoe de reisadviezen er in de toekomst uit gaan zien, maar Sunweb werkt er hard aan om jou een zorgeloze aanloop naar je vakantie te bezorgen met onze geldteruggarantie. 

Bij Sunweb garanderen wij, dat als het reisadvies voor je bestemming binnen 2 weken voor vertrek wegens COVID-19 op code rood of oranje staat,  je gegarandeerd je geld terugkrijgt, ook als je betaald hebt met een voucher. Dit geldt voor alle nieuwe vakanties met vertrek vanaf 15 december. Zelfs wanneer de reisbranche wettelijk gezien alternatieven mag aanbieden, zoals vouchers, krijg je met de geldteruggarantie van Sunweb gewoon jouw betaling teruggestort binnen twee weken nadat jouw reis is geannuleerd.

Bekijk alle voorwaarden van de geldteruggarantie en hoe het werkt hier.

 


Voorwaarden geldteruggarantie voor boekingen betaald met of zonder voucher

• Voor jouw vakantie is code rood of oranje van toepassing binnen twee weken voor vertrek. Zodra dit voor jouw boeking geldt zullen wij je hier per e-mail over informeren. 
• Geldig voor nieuwe vakanties met vertrekdatum tussen 15 december 2020 en 15 mei 2021. 
• Voor last minute boekingen (minder dan 6 weken voor vertrek), die op het moment van boeken code oranje of rood hebben, geldt de geldteruggarantie niet. In die gevallen kan je nog steeds gratis omboeken of heb je recht op een voucher.

Voorbeelden:
• De geldteruggarantie geldt nog niet als het reisadvies wordt aangepast 6 weken voor je vertrek. Staat de bestemming 2 weken voor vertrek nog steeds op code rood of oranje, heb je het recht op de geldteruggarantie
• Heb je jouw vakantie geboekt op 10 september voor 14 december vertrek, en blijkt binnen twee weken voor vertrek dat er code rood of oranje geldt, dan krijg je geen geld terug, maar een voucher.

Flexibel omboeken

Heb jij een wintersportvakantie geboekt? Dan kun je jouw vakantie gratis omboeken, om welke reden dan ook!

We snappen heel goed dat het onzekere tijden zijn en we willen niet dat jij op skivakantie gaat als jij je daar niet comfortabel bij voelt. Daarom biedt Sunweb tijdelijk de mogelijkheid om jouw vakantie flexibel om te ruilen naar een andere vertrekdatum/bestemming naar keuze die op dat moment online staat. Bekijk onderstaand meer uitleg over hoe je je vakantie kan omboeken via Mijn Sunweb.

Standaard omruilgarantie tot 6 weken voor vertrek

 • Tot 6 weken voor vertrek gratis omboeken
 • Standaard Sunweb voordeel voor alle wintersportvakanties.
 • Omboeken mogelijk naar vakanties die op het moment van omboeken beschikbaar zijn op de website.
 • De omruilgarantie geldt niet voor vliegvakanties binnen ons wintersportaanbod.
 • Standaard omboeken kan door in te loggen via Mijn Sunweb.
 • Omboeken naar een Vlieg/Zon Vakantie is ook mogelijk. Helaas is dit niet mogelijk via de Mijn Sunweb omgeving. Neem hiervoor contact op info@sunweb.nl, met vermelding van je boekingsnummer en de reis waarnaar je wil omboeken.
 • Omboeken naar autovakanties in de zomer of een Roompotvakantie is niet mogelijk.

Heb je bijvoorbeeld op 1 september een vakantie geboekt met vertrek op 19 december, dan kun je tot 6november wachten met omboeken of je kunt nu direct al omboeken naar een vertrekdatum/bestemming naar keuze.

De voorwaarden van de omruilgarantie vind je onderaan deze pagina.

 

 

Zo boek je zelf jouw vakantie om via Mijn Sunweb

Graag leggen we je hieronder stapsgewijs uit hoe je zelf jouw vakantie kan omboeken. 

 1. Log in op Mijn Sunweb.
 2. Ga naar de boeking die je wilt omruilen en klik op de button ‘Ruil jouw vakantie om’.
 3. Je kan kiezen om dezelfde accommodatie te boeken voor een latere datum, maar ook voor een compleet nieuwe accommodatie. Geef jouw keuze aan via de knoppen.
 4. Kies de vakantie die je wilt omboeken, selecteer de juiste datum, prijs en kamertype(s) in de prijstabel en kies voor boeken. Let op: je kan alleen omruilen naar vakanties die op onze website beschikbaar zijn. Is de vakantie die jouw voorkeur heeft nog niet boekbaar? Dan kunnen we niet garanderen dat deze op tijd online zal staan om naar om te boeken. Kies dan een andere vakantie uit als je gebruik wilt maken van het omruilen.
 5. Selecteer in boekingsstap 1 jouw huidige boeking die je wilt omruilen en vul de rest van de boekingsstap in.
 6. Doorloop de overige boekingsstappen en vul alle gegevens correct in.
 7. Zodra je de nieuwe boeking hebt afgerond, zal jouw vorige boeking worden geannuleerd. Ververs jouw Mijn Sunweb pagina, of open deze opnieuw om de annulering terug te zien. Het omboekproces kan ca. 1 uur duren.
 8. Je ontvangt een boekingsbevestiging. Enkele minuten laten volgen er meer mails, waaronder de mail waarin jouw omboeking zwart op wit wordt bevestigd. Het kan ca. 1 uur duren voordat jij alle e-mails hebt ontvangen.

Door dit proces te doorlopen wordt jouw nieuwe boeking behandeld alsof deze is betaald met een voucher. Jouw omgeboekte (geannuleerde vakantie) wordt omgezet in een voucher waarmee de nieuwe boeking direct wordt betaald. Je ontvangt hier enkele minuten na het maken van de boeking een bevestiging van. 

 • Is jouw nieuwe boeking goedkoper dan de vakantie die je omboekt? Het resterende bedrag wordt omgezet in een voucher. Deze voucher kan je gebruiken voor het bijboeken van extra’s of een andere vakantie. De voucher met daarop het resterende bedrag ontvang je per e-mail.
 • Is jouw nieuwe boeking precies dezelfde prijs? Dan hoef je niks meer te doen.
 • Is jouw nieuwe boeking duurder dan de vakantie die je omboekt? Dan dien je het resterende bedrag nog volgens de reguliere betalingstermijnen naar ons over te maken.

 

 

Voorwaarden omruilgarantie 

 

 • Omruilen betekent dat, je vakantie zonder opgave van reden en zonder wijzigingskosten, eenmalig kan worden omgeboekt naar een andere pakketreis met een andere accommodatie (op dezelfde bestemming of een geheel andere bestemming) en/of een andere vertrekdatum. Dit is alleen geldig op het aanbod dat beschikbaar is op onze website.
 • Je kunt het omruilen eenmalig toepassen.
 • Standaard omruilen kan tot 6 weken voor vertrek worden ingeroepen en is alleen geldig voor wintersportvakanties.
 • Omboeken naar een Vlieg/Zon Vakantie is ook mogelijk. Helaas is dit niet mogelijk via de Mijn Sunweb omgeving. Neem hiervoor contact op info@sunweb.nl, met vermelding van je boekingsnummer en de reis waarnaar je wil omboeken.
 • Omboeken naar autovakanties in de zomer of een Roompotvakantie is niet mogelijk.
 • De omruilgarantie geldt niet voor vliegvakanties binnen ons wintersportaanbod.
 • Omboeken is alleen mogelijk naar een vakantie die ten tijde van het omboeken op de website beschikbaar is.
 • Je betaalt de prijs die geldt op de dag van het omboeken. Als je nieuwe boeking duurder is dan je oorspronkelijke boeking, dan betaal je het verschil aan ons bij. Als je nieuwe boeking goedkoper is dan je oorspronkelijke boeking, dan geven wij een omruilvoucher uit die 12 maanden geldig is. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (materiaalhuur, lessen, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 12 maanden. Als er met een corona-voucher is betaald, wordt het bedrag teruggestort op de corona-voucher.
 • Enkel de hoofdboeker van de vakantie kan de vakantie omruilen en de omruilvoucher gebruiken. Omruilen kan alleen door een nieuw pakket uit te zoeken en in de eerste stap van het boekingsproces aan te geven dat je je huidige boeking wilt omruilen (in geval er meerdere boekingen zijn kan daar gekozen worden welke boeking omgeboekt moet worden).
 • Het is niet mogelijk gebruik te maken van omruilen wanneer een vakantie reeds (door ons) geannuleerd is of wanneer er een aankondiging van annulering is gedaan.
 • De vroegboekvoorwaarden vervallen bij het omruilen na de vroegboekperiode.
 • In geval de nieuwe boeking wordt geannuleerd door Sunweb dan krijg je het geld terug als voucher. Bij eventuele teruggave zal het bedrag op de omruilvoucher worden gestort. Deze voucher is te gebruiken voor het boeken van extra’s (huur, les, verzekering), een nieuwe vakantie of een terugbetaling na 12 maanden. Je ontvangt je voucher kort na de nieuwe boeking per email.
 • Na het omboeken van jouw vakantie vervalt het recht op de bedenktijd (ook wel gratis annuleren binnen 3 dagen genoemd).
 • Als je zelf besluit om de nieuwe boeking te annuleren, dan gelden de reguliere annuleringskosten.
 • Als je gebruik maakt van de omruilservice, accepteer je de ontvangst van de omruilvoucher, en vervalt daarmee je recht om terugbetaling van het relevante bedrag te vragen aan Sunweb. Terugbetaling vindt pas plaats 12 maanden na omboekingsdatum.
 • De voorwaarden gelden alleen voor boekingen bij Sunweb Group GmbH (‘Sunweb’). Voor boekingen geldt dat zover in deze voorwaarden daarvan niet uitdrukkelijk wordt afgeweken, de ANVR reizigersvoorwaarden, de Algemene Reisvoorwaarden Sunweb en de Garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reizen, de garantieregeling van het Calamiteitenfonds onverminderd van toepassing zijn.
 • Sunweb behoudt zich het recht om de uitvoering op te schorten en eventueel rechtsmaatregelen te treffen bij een verdenking van oneigenlijk gebruik van de actie.
 • Sunweb behoudt zich het recht om de aanbieding te beëindigen, voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Sunweb daardoor op enigerlei wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.
 • Wijzigingen, stopzetten, of aanpassingen van de voorwaarden of de inhoud zal door Sunweb bekend worden gemaakt via de website.
 • Op deze voorwaarden is hetzelfde recht van toepassing als het recht dat op de nieuwe boeking van toepassing is.
 • Voor gemaakte boekingen voor 25 augustus gelden de op dat moment geldende voorwaarden. Deze vind je terug in de boekingsbevestiging.

 

Omruilvoucher – voorwaarden

Je krijgt de Sunweb-omruilvoucher, omdat je de vakantie, die je hebt geboekt bij Sunweb Group GmbH, vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus, zonder opgave van reden en eenmalig, naar een andere pakketreis flexibel hebt omgeboekt voor een nieuwe pakketreis die goedkoper is dan de oorspronkelijke reis.

Geldigheid

De uitgiftedatum van deze voucher is de datum van de nieuwe boeking. Met deze voucher kun je een nieuwe vakantie of extra’s (huur, les, verzekering) boeken. Indien je geen passende vakantie kan vinden, zullen we het relevante bedrag in dat geval uiterlijk binnen twaalf (12) maanden na de uitgiftedatum aan je terugbetalen. 

Persoonsgebonden

De voucher is een unieke code die per e-mail aan de hoofdboeker van de oorspronkelijke pakketreis wordt verstuurd. De hoofdboeker is de persoon die de oorspronkelijke boeking heeft gemaakt. Alleen de hoofdboeker kan de voucher, of een gedeelte ervan, inwisselen. De hoofdboeker dient daarom zorgvuldig met de code om te gaan en deze te beschermen tegen onbevoegd gebruik. Indien de hoofdboeker onbevoegd gebruik van de code constateert, dient dat onmiddellijk aan ons te worden gemeld.

De voucher is een vordering op naam van de hoofdboeker op ons. De voucher is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar aan een derde.

Inwisselen

De voucher kan worden gebruikt als betaalmiddel voor elke vakantie die wordt aangeboden door één van de merken van Sunweb Group: Sunweb zon- en wintersportvakanties, Primavera Reizen, Eliza Was Here en GOGO Jongerenreizen.

Op jouw nieuw geboekte reis zijn de algemene voorwaarden van Sunweb en de ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing. Hiermee ga je akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

In het onverhoopte geval dat jouw nieuw geboekte reis ook wordt geannuleerd, door ons of door jezelf, en je daarbij recht hebt op uitbetaling, zal Sunweb dit bedrag uitkeren in de vorm van een voucher. Hiermee ga je akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

Waarde voucher

De waarde van jouw voucher is gelijk aan het bedrag dat je ter compensatie van ons krijgt vanwege de goedkopere nieuwe reis.

 

 Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend. 

Skigarantie 2021/2022

Niets is zo vervelend als een wintersportvakantie die in duigen valt door een gebrek aan sneeuw! Bij Sunweb begrijpen we dat. Daarom ontvang je gratis skigarantie als je t/m 15 november jouw wintersportvakantie boekt met het gehele verblijf tussen 25 december 2021 en 26 maart 2022. Ligt er onvoldoende sneeuw? Dan kun jij jouw vakantie kosteloos omboeken. Dat zijn de goede zorgen die je van ons kunt verwachten. 
Als je verzekerd wilt zijn van jouw ideale wintersportbestemming, moet je er vroeg bij zijn om niet naast het net te vissen. Durf je dit niet aan, omdat je bang bent in een groen skigebied terecht te komen? Dat is nu niet meer nodig! Bij Sunweb ben je verzekerd van verse sneeuw met de gratis skigarantie.