Zonvakanties
 • Home
 • Zoek en boek
Wintersport
 • Home
 • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services

Over Sunweb

 1. Home
 2. Vakantie
 3. Reisinfo
 4. Meer info over Sunweb

Over Sunweb


Reisleiding

Reisleiding op de bestemming
Op de meeste bestemming is reisleiding aanwezig. Is er geen reisleiding, dan wordt je opgevangen door een lokale vertegenwoordig(st)er van Sunweb.

De reisleiding of lokale vertegenwoordig(st)er verwelkomt je op de luchthaven van aankomst. Het is belangrijk dat je je meldt bij de reisleiding of lokale vertegenwoordig(st)er. Zij verwijzen je naar de juiste transfer bus. Ook ontvang je een welkomst enveloppe met handige informatie over de bestemming, de excursies en het telefoonnummer van de reisleiding of lokale vertegenwoordig(st)er.

Heb je een vakantie met autohuur inclusief of heb je een auto bijgeboekt voor de gehele reisduur, meld je dan ook bij de reisleiding. Zij verwijzen je dan naar de juiste autoverhuurbalie op de luchthaven.

Reisleiding-service
De reisleiding staat tijdens jouw vakantie voor je klaar. Zij verwelkomen je bij aankomst op de bestemming, bezoeken de accommodaties en organiseren een welkomstbijeenkomst.

Tijdens de welkomstbijeenkomst ontvang je van de reisleiding meer informatie over de excursies die aangeboden worden en allerlei handige weetjes en tips over jouw bestemming.Heb je tijdens jouw vakantie vragen of opmerkingen, dan kun je de reisleiding tijdens werktijden altijd bellen. Daarnaast zijn zij 24 uur per dag beschikbaar voor noodgevallen.

Lidmaatschappen

Sunweb is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen, de Vereniging van ANVR-Reisorganisatoren, de Stichting Calamiteitenfonds Reizen, de Stichting Garantiefonds Reisgelden en Het Thuiswinkel Waarborg. Meer informatie over onze lidmaatschappen kun je hier terugvinden. 

Duurzaam toerisme

Bestrijding kinderprostitutie
Sunweb steunt actief de ANVR en ECPAT in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. Wij nodigen je uit met ons alert te zijn op het misbruik van kinderen. Als je een incident ziet of iets vermoedt, kun je contact opnemen met onze reisleiding. Zij ondernemen dan verdere actie.
Je kunt ook online (anoniem) een melding maken via www.meldkindersekstoerisme.nl

Duurzaam toerisme
Duurzaam toerisme is het rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur tijdens jouw vakantie. Zodat ook volgende generaties hiervan kunnen genieten.
De ANVR-reisbranche voelt zich hierbij betrokken en zet zich in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO). Sunweb voldoet aan de ANVR-DTO verplichting om een daartoe opgeleide coördinator aan te stellen. Deze coördinator heeft met goed gevolg een examen afgelegd. Ook heeft Sunweb een beleidsverklaring en een programma met praktische maatregelen opgesteld. Daarin staat beschreven hoe wij nu en in de toekomst met de zorg voor het milieu omgaan.

Duurzaam toerisme voor vakantiegangers
Met het ANVR PMZ-systeem doen ANVR reisorganisaties een stap voor het milieu. Maar duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisorganisaties. Je bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel. Je kunt op vele manieren een steentje bijdragen:

 1. Reisgidsen uit? Maak een ander blij met jouw oude gidsen.
 2. Laat de auto op jouw vakantiebestemming eens een dag staan. Ontdek het plezier van wandelen, fietsen en excursies per bus of boot.
 3. Wat meer rust en ruimte en wat minder drukte, rijen en files op vakantie? Precies daarom is er vakantiespreiding. Op de website www.anvr.nl staan de schoolvakanties (per regio) vermeld.
 4. Geniet van een vakantie in het voor- of naseizoen als je niet seizoensgebonden bent.
 5. Het openbaar vervoer is een milieuvriendelijke manier om van en naar de luchthaven te reizen. Overweeg ook eens de mogelijkheden van een ander vervoermiddel naar jouw vakantiebestemming zoals de bus of trein.
 6. Droom je van mooie stranden en schoon zwemwater op vakantie? Met de Blauwe Vlag zijn deze heel gemakkelijk te vinden. Meer informatie vind je op www.blueflag.org.
 7. Koop of neem nooit souvenirs mee die gemaakt zijn van beschermde dieren, planten of koraal. Laat dieren, planten en koraal met rust in hun natuurlijke omgeving.
 8. Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel vakantiebestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem bijvoorbeeld een douche in plaats van een bad.
 9. Bespaar elektriciteit. Doe het licht, de televisie en radio uit als je jouw appartement of kamer verlaat. Geniet van de zomerzon en zet de airco een standje lager. Een dikke trui in de wintersneeuw kost minder energie dan een hete verwarming.
 10. Ben je een natuurliefhebber? Een uitgezette route is een garantie voor het behoud van flora en fauna. Wintersporters skiën, langlaufen en snowboarden veilig op de aangegeven pistes.
 11. Respecteer de gewoonten en cultuur van de bevolking. Pas waar nodig jouw kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.
 12. Proef en stimuleer op vakantie de plaatselijke keuken.
 13. Winkel in de lokale winkel en geef zo een impuls aan de werkgelegenheid en verdiensten ter plaatse.
 14. Zwerfvuil is een grote ergernis. Laat geen afval achter als je gaat wandelen in natuurgebieden of een bezoek brengt aan vakantiestad of dorp.


Klimaatwijs op reis

Sunweb is zich ervan bewust dat de schoonheid van de natuur onderdeel is van een onvergetelijke vakantie. Sunweb steunt daarom GreenSeat.
GreenSeat biedt je de mogelijkheid de schadelijke uitstoot van jouw vliegreis te compenseren door de aanplant en bescherming van bossen wereldwijd. Zo kun je eenvoudig een steentje bijdragen aan het tegengaan van het klimaatprobleem. Ook help je tegelijkertijd de prachtige natuur op aarde in stand te houden. Zo kun je ook in de toekomst genieten van de mooiste vakantiebestemmingen.
Wil je meer weten of meedoen? Neem dan eens een kijkje op www.greenseat.nl.

Milieubeleidsverklaring
Toerisme en recreatie is erg afhankelijk van mens en milieu. Een aantrekkelijke (leef)omgeving is tenslotte een belangrijk onderdeel van ons product. Voor de zorg voor het milieu, als onderdeel van verantwoord ondernemen, is de laatste jaren steeds meer aandacht gekomen. Zowel vanuit de reisorganisaties als vanuit de klant. Ook Sunweb kan een belangrijke bijdrage leveren aan de zorg voor het milieu.
In onze milieubeleidsverklaring wordt aangegeven welke doelstellingen Sunweb nastreeft. Deze doelstellingen vormen het uitgangspunt voor de milieuactiviteiten van Sunweb. Ook dragen deze bij aan een duidelijk en herkenbaar milieubeleid.

Sunweb streeft de volgende doelstellingen na:

 1. Voldoen aan milieuwet- en regelgeving
 2. Opname van de zorg voor het milieu als een voorwaardig onderdeel van de bedrijfsvoering
 3. Uitwisseling van kennis op het gebied van milieuzorg
 4. Voorkomen of minimaliseren van de milieubelasting die samenhangt met de producten en diensten van Sunweb. Dit betekent dat milieu, naast aspecten als kwaliteit en kosten, als volwaardig criterium wordt meegenomen bij:
  • de productie en verspreiding van drukwerk
  • de verkoop van producten
  • de voorlichting aan de consument
  • de samenstelling van arrangementen

 

Om deze doelstellingen te bereiken zal Sunweb zich inspannen en inzetten.
Hiervoor worden tijd en middelen vrijgemaakt. Ook wordt milieuzorg als aandachtspunt periodiek in het overleg opgenomen. Daarnaast worden initiatieven van medewerkers om de negatieve milieueffecten van de producten en diensten van Sunweb te verminderen, zoveel mogelijk gestimuleerd.

Milieuprogramma met doelstellingen
In dit milieuprogramma vind je de doelstellingen van Sunweb met betrekking tot het verminderen van bestaande negatieve milieueffecten die de producten en diensten van Sunweb veroorzaken. Deze doelstellingen worden uitgesplitst naar de volgende punten: vervoer, verblijf, vermaak, informatie en interne milieuzorg.
Sunweb hecht vooral intern veel waarde aan het streven naar een beter milieu. Dat is de reden dat er bij interne milieuzorg, in tegenstelling tot bij de andere punten, meer doelstellingen genoemd worden.

Vervoer
De doelstelling op het gebied van vervoer is als volgt:
Het alleen inzetten van bussen die beschikken over het KEMA Keurmerk, zodat veilige, comfortabele en milieubewuste reizen gegarandeerd worden. Ook streeft Sunweb ernaar bussen in te zetten met een zo groot mogelijke capaciteit, waardoor de milieubelasting per passagier zo klein mogelijk is.

Verblijf
De doelstelling op het gebied van verblijf is als volgt:
Het invullen van de accommodatiechecklist “Environment Accommodation Research” door iedere nieuwe accommodatie, zodat Sunweb zich bewust is van de maatregelen die de accommodatie genomen heeft met betrekking tot het milieu.

Vermaak
De doelstelling op het gebied van vermaak is als volgt:
Het door de reisleiding samenwerken met lokale organisaties voor de invulling van excursies en/of activiteiten, om op deze manier de lokale bevolking zo veel mogelijk te laten profiteren van de toeristen die Sunweb naar een bepaalde bestemming brengt.

Informatie
De doelstelling op het gebied van informatie is als volgt:
Het publiceren van de milieubeleidsverklaring op de website, zodat jij geïnformeerd wordt over de wijze waarop Sunweb met het milieu bezig is.

Interne milieuzorg
De doelstellingen op het gebied van interne milieuzorg zijn als volgt:

 • Het stimuleren van het personeel om minder autokilometers te maken ten gunste van meer milieuvriendelijkere manieren van transport, zoals openbaar vervoer. De medewerkers van Sunweb ontvangen een reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer en niet op basis van gemaakte autokilometers.
 • Het invoeren van een systeem om papier te scheiden.
 • Het verminderen van afval door gebruik te maken van servies in plaats van plastic artikelen en door statiegeldflessen te gebruiken in plaats van blikjes.
 • Het verminderen van de gebruikte hoeveelheid energie door middel van het stapsgewijs vervangen van verouderde apparaten door nieuwe energiebesparende apparaten.


Souvenirs
De Nederlandse douane neemt elk jaar souvenirs in beslag die zijn gemaakt van bedreigde planten- en diersoorten. Soms gaat het om handelaren die bewust risico's nemen om geld te verdienen. Maar vaak gaat het om toeristen die zich van geen kwaad bewust zijn. Helaas worden in vakantielanden nog veel souvenirs aangeboden van dieren en planten die bedreigd zijn. Je kunt dus maar beter goed voorbereid op reis gaan.
In Nederland ben je in overtreding als je met souvenirs met onder andere deze producten de grens over komt:

 • Koraal en schelpen
 • Ivoor
 • Producten van krokodil, slang, hagedis, vlinder, (zee)schildpad, tijger en neushoorn
 • Cactussen en orchideeën

Als algemeen advies geldt: bij twijfel niet kopen. Dat is beter voor de natuur en kun je een hoop problemen besparen. De douane kan je voor het meenemen van een fout souvenir een hoge boete geven.
Meer informatie vind je op www.wnf.nl