Zonvakanties
 • Home
 • Zoek en boek
Wintersport
 • Home
 • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services

Reisdocumenten & Reisbescheiden

 1. Home
 2. Vakantie
 3. Reisinfo
 4. Reisdocumenten en reisbescheiden

Reisdocumenten & Reisbescheiden

 

Reisbescheiden

Verzending per mail
Je ontvangt uiterlijk 1 week voor vertrek jouw reisbescheiden per mail. Het is belangrijk dat je jouw reisbescheiden uitprint en meeneemt.

Het is belangrijk dat je jouw vliegtickets uitknipt op de aangegeven stippellijntjes.
Bij de reisbescheiden ontvang je naast de vliegtickets en vouchers ook belangrijke reisinformatie

Namen op de reisbescheiden
Het is noodzakelijk dat de naam op jouw ticket volledig overeenkomt met jouw 1e voor- en achternaam op jouw paspoort of ID-kaart.
Houd er rekening mee dat je geweigerd kunt worden voor een vlucht wanneer namen onjuist zijn geschreven. Sunweb is hier niet verantwoordelijk voor. Mogelijke kosten worden aan jou doorberekend.

Kofferlabels
De luchtvaartmaatschappij labelt jouw bagage op de luchthaven. Natuurlijk is het mogelijk om ook nog een eigen kofferlabel aan jouw bagage te doen. Dit is echter niet verplicht. Jouw eigen label is ter herkenning van jouw koffer op de bagageband.

Reisdocumenten

Paspoort & ID-kaart

Paspoort
Voor de volgende landen heb je een paspoort nodig:

 • Egypte: het is noodzakelijk dat jouw paspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.
 • Marokko: het is noodzakelijk dat jouw paspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.
 • Tunesië
 • Turkije: het is noodzakelijk dat jouw paspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is. Je kunt ook reizen met een ID-kaart.
 • Verenigde Arabische Emiraten: het is noodzakelijk dat jouw paspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.

ID-kaart
Voor de volgende landen heb je genoeg aan een Nederlandse identiteitskaart:

 • Bulgarije
 • Cyprus
 • Griekenland
 • Italië
 • Kroatië
 • Malta
 • Montenegro
 • Portugal
 • Spanje, inclusief de Balearen en de Canarische Eilanden
 • Turkije: het is noodzakelijk dat jouw ID-kaart nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.

Niet de Nederlandse nationaliteit? 
Beschik je niet over de Nederlandse nationaliteit? Dan adviseren wij je contact op te nemen met de ambassade van het land waar naartoe je op vakantie gaat voor een passend advies over de benodigde reisdocumenten.

Reisdocument baby’s en kinderen
Het is verplicht dat baby’s en kinderen een eigen paspoort of ID-kaart hebben.

Beschadigd reisdocument
De controle op reisdocumenten is erg streng. Dit betekent dat paspoorten of ID-kaarten met krasjes, scheurtjes of andere beschadigingen niet meer geaccepteerd worden.
Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Visum

Wanneer je een vakantie hebt geboekt naar Egypte dan is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een visum.

Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of je een visum nodig hebt. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Let op: indien je de Belgische nationaliteit hebt mag je ook met een identiteitskaart reizen naar Egypte (alleen mogelijk voor reizen van 30 dagen of korter). Je dient in dit geval wel twee pasfoto’s mee te nemen voor het visum.

Visum Egypte aanvragen

Er zijn 3 manieren om het visum van Egypte aan te schaffen: 

 1. Direct bij het boeken kun je in de boekingstappen het visum bijboeken voor 31,- euro per persoon (n.v.t. voor Sharm el Sheikh). Het voordeel hiervan is dat de snelheid van de transfer wordt bevorderd als het visum van te voren al is aangeschaft. Tegelijkertijd heb je geen last meer van de schommelende wisselkoers en hoef je geen contact geld meer op zak te hebben tijdens het reizen. 
Boek je het visum van te voren bij via Sunweb? Dan ontvang je bij jouw reisbescheiden 1 week voor vertrek een voucher voor het visum. Je geeft deze voucher af bij onze lokale vertegenwoordiger op de luchthaven in Egypte, die vervolgens het visum afgeeft. Na boeken kun je het visum altijd nog bijboeken via Mijn Sunweb

2. Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een medewerker van onze plaatselijke vertegenwoordiger. Als extra service verzorgt deze persoon ook het visum voor 31 euro per persoon. Maak je hiervan gebruik, dan kun je in een speciale rij gaan staan. Daardoor hoef je niet lang te wachten op het visum.

3. Je kunt er ook zelf voor kiezen om het visum op te halen bij de normale balies. Je betaalt dan 25 USD per persoon. Dit raden wij echter niet aan. Dit omdat de wachttijd kan oplopen tot 1 uur en je hierdoor de kans loopt om de transfer te missen.

Let op! Het visum dat je aanschaft in de boekingstappen of op de luchthaven van bestemming is alleen geldig voor reizen van 30 dagen of korter. Ga je langer op vakantie naar Egypte? Dan is het belangrijk dat je zelf het langerverblijf visum aanvraagt en betaalt bij de ambassade van Egypte. Het visum is één keer geldig. Ga je op korte termijn nog een keer naar Egypte? Dan kun je zelf een multi-entry visum aanvragen. Dit biedt Sunweb niet aan.

In het vliegtuig wordt een 'landingskaart' uitgedeeld om in te vullen voor het passeren van de douane. Dit staat los van het benodigde visum.  

Visum Turkije
In tegenstelling tot voorgaande jaren is het voor reizen naar Turkije niet meer noodzakelijk een visum aan te schaffen.