Reisdocumenten & ReisbescheidenReisdocumenten & Reisbescheiden

 

Reisbescheiden

Verzending per mail of post
Je ontvangt uiterlijk 1 week voor vertrek jouw reisbescheiden per mail. Het is belangrijk dat je jouw reisbescheiden uitprint en meeneemt.
Het is ook mogelijk om jouw reisbescheiden per post te ontvangen. De verzendkosten hiervoor zijn 20,- euro per boeking. Wij printen jouw reisbescheiden voor je uit en sturen deze circa 1 week voor vertrek naar je op.

Het is belangrijk dat je jouw vliegtickets uitknipt op de aangegeven stippellijntjes.
Bij de reisbescheiden ontvang je naast de vliegtickets en vouchers ook belangrijke reisinformatie

Namen op de reisbescheiden
Het is noodzakelijk dat de naam op jouw ticket volledig overeenkomt met jouw 1e voor- en achternaam op jouw paspoort of ID-kaart.
Houd er rekening mee dat je geweigerd kunt worden voor een vlucht wanneer namen onjuist zijn geschreven. Sunweb is hier niet verantwoordelijk voor. Mogelijke kosten worden aan jou doorberekend.

Kofferlabels
De luchtvaartmaatschappij labelt jouw bagage op de luchthaven. Natuurlijk is het mogelijk om ook nog een eigen kofferlabel aan jouw bagage te doen. Dit is echter niet verplicht. Jouw eigen label is ter herkenning van jouw koffer op de bagageband.

Reisdocumenten

Paspoort & ID-kaart

Paspoort
Voor de volgende landen heb je een paspoort nodig:

 • Tunesië
 • Egypte: het is noodzakelijk dat jouw paspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.
 • Israël: het is noodzakelijk dat jouw paspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.
 • Marokko: het is noodzakelijk dat jouw paspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.
 • Turkije: het is noodzakelijk dat jouw paspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.


ID-kaart
Voor de volgende landen heb je genoeg aan een Nederlandse identiteitskaart:

 • Bulgarije
 • Cyprus
 • Griekenland
 • Italië
 • Kroatië
 • Malta
 • Montenegro
 • Portugal
 • Spanje, inclusief de Balearen en de Canarische Eilanden
 • Turkije: het is noodzakelijk dat jouw ID-kaart nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.


Reisdocument baby’s en kinderen
Het is verplicht dat baby’s en kinderen een eigen paspoort of ID-kaart hebben.

Beschadigd reisdocument
De controle op reisdocumenten is erg streng. Dit betekent dat paspoorten of ID-kaarten met krasjes, scheurtjes of andere beschadigingen niet meer geaccepteerd worden.
Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.

Visum

Wanneer je een vakantie hebt geboekt naar Egypte, Israël of Turkije is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een visum.

Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of je een visum nodig hebt. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Visum Egypte

Ik ga op vakantie naar Taba
Voor reizen naar Taba hoef je geen visum te kopen. Bij aankomst in Egypte krijg je een gratis visum dat 15 dagen geldig is. Pas wanneer je excursies boekt naar andere delen van Egypte, zoals Caïro of Luxor, moet je een visum aanschaffen. 
Ga je langer dan 15 dagen naar Taba? Dan koop je ter plaatse bij de grens een visum van 25 USD. 

Ik ga op vakantie naar een van de andere bestemmingen in Egypte
Er zijn 3 manieren om het visum van Egypte aan te schaffen: 

1. Direct bij het boeken kun je in de boekingstappen het visum bijboeken voor 28,- euro per persoon. Het voordeel hiervan is dat de snelheid van de transfer wordt bevorderd als het visum van te voren al is aangeschaft. Tegelijkertijd heb je geen last meer van de schommelende wisselkoers en hoef je geen contact geld meer op zak te hebben tijdens het reizen. 
Boek je het visum van te voren bij via Sunweb? Dan ontvang je bij jouw reisbescheiden 1 week voor vertrek een voucher voor het visum. Je geeft deze voucher af bij onze lokale vertegenwoordiger op de luchthaven in Egypte, die vervolgens het visum afgeeft. Na boeken kun je het visum altijd nog bijboeken via Mijn Sunweb

2. Bij aankomst op het vliegveld word je opgehaald door een medewerker van onze plaatselijke vertegenwoordiger. Als extra service verzorgt deze persoon ook het visum voor 28 euro per persoon. Maak je hiervan gebruik, dan kun je in een speciale rij gaan staan. Daardoor hoef je niet lang te wachten op het visum.

3. Je kunt er ook zelf voor kiezen om het visum op te halen bij de normale balies. Je betaalt dan 25 USD per persoon. Dit raden wij echter niet aan. Dit omdat de wachttijd kan oplopen tot 1 uur en je hierdoor de kans loopt om de transfer te missen.

Let op! Het visum dat je aanschaft in de boekingstappen of op de luchthaven van bestemming is alleen geldig voor reizen van 30 dagen of korter. Ga je langer op vakantie naar Egypte? Dan is het belangrijk dat je zelf het langerverblijf visum aanvraagt en betaalt bij de ambassade van Egypte.

In het vliegtuig wordt een 'landingskaart' uitgedeeld om in te vullen voor het passeren van de douane. Dit staat los van het benodigde visum. 

Visum Israël
Bij aankomst in Israël ontvang je een gratis bezoekersvisum dat 90 dagen geldig is. 

Visum Turkije
Voor jouw vertrek naar Turkije dien je in het bezit te zijn van een visum. Wij raden je aan om dit visum online aan te schaffen.

Belangrijk

 • Het visum is totaal 180 dagen geldig. Echter, mag je maximaal 90 dagen aaneengesloten in Turkije verblijven met dit visum.
 • Jouw paspoort moet na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
 • Ga je op vakantie naar Griekenland en boek je een excursie ter plaatse voor 1 dag naar Turkije? Dan hoef je het visum niet aan te vragen.

Je kunt het visum voor Turkije op 2 verschillende manieren aanschaffen:

1. Visum online via de website van Sunweb
Sunweb werkt samen met Visa 4 Turkey. Je kunt nu ook het visum via Sunweb kopen. Dit kan via deze website . Deze website is geheel in het Nederlands. Voor het visum betaal je 25,95 euro per persoon. Dit bedrag kun je via iDeal over maken.

Koop je het visum via de website van Sunweb, dan volg je de onderstaande stappen.

 • Je gaat naar de website van Sunweb
 • Je vult alle vragen in;
 • Je betaalt 25,95 euro via iDeal
 • Je print het visum uit en neemt deze mee op vakantie;
 • Het visum toon je bij de incheckbalie en bij aankomst in Turkije;

Het visum vraag je aan via de website van Sunweb bij Visa 4 Turkey. Heb je vragen over het aangevraagde visum dan neem je contact op met Visa 4 Turkey.

2. Visum online via de website van Evisa
Je kunt het visum kopen op de website van Evisa. Je betaalt 20 USD per persoon voor het visum. Dit bedrag kun je alleen per creditcard voldoen. Je kunt hiervoor ook een creditcard lenen van familie of vrienden.

Koop je het visum via de website van Evisa, dan volg je de onderstaande stappen.

 • Je gaat naar de website van Evisa
 • Je vult alle vragen in;
 • Je betaalt 20 USD per persoon met een creditcard;
 • Je print het visum uit en neemt deze mee op vakantie;
 • Het visum toon je bij de incheckbalie en bij aankomst in Turkije; 

 

Naar het begin