Extra's bij te boeken

 1. Home
 2. Vakantie
 3. Reisinfo
 4. Extra bij te boeken

Extra's bij te boeken


Autohuur

Belangrijke informatie bij het huren van een auto
Creditcard/borg
Rijbewijs 
Minimum en maximum leeftijd 
Autotypes

Autohuurvoorwaarden
Algemene voorwaarden Sunny Cars 
Voorwaarden per bestemming

Ophalen & Inleveren
Autohuur optioneel bij de accommodatie
Autohuur optioneel vanaf de luchthaven 
Autohuur inclusief vanaf de luchthaven
Online inchecken 
Inleveren

Inbegrepen bij jouw huurauto
Inclusief 
Extra verzekering

Extra's
Baby- en kinderzitjes 
Navigatiesysteem 
Grensoverschrijding

Schade
Schade aan de huurauto


Belangrijke informatie bij het huren van een auto

Creditcard/borg
Voor het huren van een auto is een creditcard met pincode verplicht. Deze is nodig om de borg te voldoen. Het is noodzakelijk dat de creditcard op de naam van de hoofdbestuurder staat. Na de huurperiode stort de lokale partner het bedrag binnen 10 werkdagen weer terug. De creditcardmaatschappij heeft vervolgens enige tijd nodig voor de verwerking van jouw af- en bijschrijvingen. Binnen welk termijn het gereserveerde of afgeschreven bedrag weer zichtbaar is, is afhankelijk van jouw creditcardmaatschappij.

Geen creditcard met pincode op eigen naam? In een enkel geval kunnen wij opvragen of een contante waarborg door het verhuurbedrijf wordt geaccepteerd. Deze aanvraag is alleen mogelijk wanneer in de huurvoorwaarden staat vermeld dat een creditcard is aan te raden. Wanneer de voorwaarden vermelden dat een creditcard verplicht is, kan hier helaas niet van worden afgeweken.

Wil je de hoofdbestuurder wijzigen omdat de creditcard op naam van een medereiziger staat? Je kunt de hoofdbestuurder eenvoudig wijzigen via Mijn Sunweb.

Rijbewijs
Het is verplicht dat je minimaal 1 jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs wanneer je een huurauto huurt.

Minimum en maximum leeftijd
Aan het huren van een auto is altijd een minimum leeftijd gebonden. Deze leeftijd verschilt per bestemming. Deze lees je in de voorwaarden per bestemming.

Sommige bestemmingen hanteren ook een maximum leeftijd, welke ook per bestemming verschilt. Deze lees je in de voorwaarden per bestemming.


Soms is het mogelijk om tegen een meerprijs de minimum of maximum leeftijd te verhogen. Wanneer dit mogelijk is vind je dit terug in de voorwaarden per bestemming. Het is mogelijk dat de dekking van de verzekering hierdoor ook uitgebreid moet worden. Wanneer dit het geval is, informeert Sunweb je over de meerprijs.

Autotypes
Je boekt bij Sunweb altijd een huurauto in een bepaalde klasse. Ter verduidelijking vermelden wij tijdens het boeken altijd één model die in die klasse valt. Jouw huurauto is dus gelijkwaardig aan dat model en dient puur ter indicatie.

Boek je een vakantie inclusief autohuur? De auto die inclusief wordt aangeboden valt dan in de klasse small. Tijdens het boeken kun je in stap 1 jouw auto upgraden tegen een meerprijs. Jouw vakantie al geboekt? Dan upgrade je jouw huurauto gemakkelijk via Mijn Sunweb.
                                                                                                                                                           
Let op: een huurauto is altijd op aanvraag en nooit gegarandeerd, ook bij vakanties inclusief huurauto. Als de auto niet beschikbaar is zal Sunweb contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.        

Autohuurvoorwaarden

Ophalen & Inleveren

Autohuur optioneel bij de accommodatie
Wanneer jij de huurauto afgeleverd wenst bij jouw appartement of hotel, dan kan dit pas op de dag na aankomst op jouw vakantiebestemming tot en met de dag van vertrek. De auto huur je per 24 uur. De auto wordt rond 10.00 uur gebracht bij jouw accommodatie en rond 10.00 uur ook weer opgehaald bij jouw accommodatie.

Voorbeeld: Je komt aan op maandag en gaat 8 dagen op vakantie. Je huurt de auto van dinsdag tot en met zondag (6 dagen). Sunny Cars reserveert de auto dan voor 5 x 24 uur: vanaf dinsdag om 10:00 uur (of een andere dag naar keuze) tot en met zondag 10:00 uur.

Autohuur optioneel vanaf de luchthaven
Je kunt er voor kiezen om de auto op te halen op de luchthaven als je aankomt en weer in te leveren op de dag van vertrek op de luchthaven. Zo beschik je de gehele vakantie over de huurauto.

Let op! Op sommige luchthavens is de verhuurlocatie te ver om te lopen. Er is dan een gratis shuttle service die jou naar de verhuurder brengt. Is dit voor jouw bestemming van toepassing? Dan vermeldt Sunny Cars dit op jouw autohuurvoucher. Deze ontvang je uiterlijk 1 week voor vertrek per mail.

Autohuur inclusief vanaf de luchthaven
Bij een aantal vakanties is de huurauto standaard inbegrepen voor de gehele reisduur. De auto haal je op bij aankomst op de luchthaven en lever je aan het eind van de vakantie ook weer in op de luchthaven. Houdt er rekening mee dat een huurauto altijd op aanvraag is en nooit gegarandeerd, ook bij vakanties inclusief huurauto. 

Let op! Op sommige luchthavens is de verhuurlocatie te ver om te lopen. Er is dan een gratis shuttle service die jou naar de verhuurder brengt. Is dit voor jouw bestemming van toepassing? Dan vermeldt Sunny Cars dit op jouw autohuurvoucher. Deze ontvang je uiterlijk 1 week voor vertrek per mail. 

Online inchecken 
Heb je een vakantie geboekt met autohuur vanaf de luchthaven, dan is het voor een aantal bestemmingen mogelijk om vooraf online in te checken. Dit raden wij sterk aan, aangezien er lange wachtrijen kunnen ontstaan bij de incheckbalie van de autoverhuurder op de luchthaven.

Ongeveer 1 week voor vertrek ontvang je de autohuurvoucher. Staat er op jouw voucher een rode button onder 'online inchecken’, dan kun je via deze button online inchecken. Dit is mogelijk tot 24 uur voor aankomst op de luchthaven van jouw bestemming.

Inleveren
Lever je de auto in, neem dan al jouw privébezittingen mee uit de auto.

Het is belangrijk het huurcontract, dat lokaal getekend is, minimaal 8 weken te bewaren.

Heb je schade gereden, dan is het ook erg belangrijk dat je minimaal 8 weken het schaderapport bewaart.

 

Inbegrepen bij jouw huurauto

Inclusief
Als je een auto huurt bij Sunweb, zijn alle kosten inbegrepen. Ook zorgen we altijd voor een nette huurauto. Hiervoor werkt Sunweb al jaren samen met Sunny Cars.

 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • Standaard extra WA verzekering van 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem en dakschade
 • 24/7 bereikbaarheid van het Sunny Cars noodnummer

Extra verzekering
De verhuurder ter plaatse biedt vaak nog een extra verzekering aan. Deze kun je afwijzen want een Sunny Car is altijd all-in verzekerd.

Controleer de auto goed op eventuele schades voordat je het terrein van de verhuurder verlaat. Twijfel je, neem dan altijd contact op met het noodnummer van Sunny Cars.

Extra's

Schade aan de huurauto
Heb je schade aan de huurauto, vul dan ter plaatse direct het schadeformulier in. Neem vervolgens contact op met de verhuurder. Het telefoonnummer van de verhuurder staat op de papieren die je ontvangt als je de auto ophaalt.

In overleg wordt bepaald of je verder kunt rijden of dat je een nieuwe huurauto ontvangt.

Ook belangrijk is dat je de schade meldt bij Sunny Cars. Sunny Cars heeft een noodnummer wat 24 uur per dag bereikbaar is. Zij geven je ondersteuning en advies.

Terug in Nederland kun je het eigen risico eenvoudig claimen via het declaratieformulier op de website van Sunny Cars.

Bagage

Op de meeste vluchten is ruimbagage niet inclusief. Via Mijn Sunweb kun je dan ook gemakkelijk jouw ruimbagage bijboeken. Een overzicht van alle mogelijkheden, kosten en bijbehorende bagageregels vind je per luchtvaartmaatschappij terug in onze reisinfo onder vluchten

Excursies

Op onze bestemmingen bieden wij leuke excursies aan. Je kunt deze voor vertrek al bijboeken via https://excursions.sunweb.com. Uiteraard kun je jouw excursie ook boeken bij de reisleiding. Boek je de excursie via Sunweb dan ben je verzekerd van een goede service en kwaliteit.

De prijzen en beschrijving van de excursies die op onze website staan zijn onder voorbehoud. De prijzen kunnen ter plaatse afwijken. Ook kan het voorkomen dat excursies soms afwijken van de beschrijving. Dit kan komen door een veranderde plaatselijke situatie.

Houd er rekening mee dat als er te weinig belangstelling is voor een excursie deze niet georganiseerd wordt.

Deelname aan excursies is op vrijwillige basis en altijd op risico van de deelnemers. De rol van Sunweb is bij het organiseren van excursies slechts van bemiddelende aard. Sunweb kan hierdoor nooit aansprakelijk worden gesteld voor schade en/of letsel ontstaan tijdens of door deelname aan een excursie.

Verzekeringen 

Sunweb heeft AXA met zorg geselecteerd als verzekeringspartner en is ervan overtuigd dat zij jou de best mogelijke dekkingen bieden.  
Alle informatie omtrent de reis- en annuleringsverzekering vind je
hier.

AXA
Schadeclaim indienen
Hulp bij problemen op reis
Medische zorg in het buitenland 

AXA

Op de verzekeringpagina vind je de voorwaarden terug van onze verzekeringen bij AXA.

Schadeclaim indienen
Als je schade hebt, dan kun je direct een schadeclaim indienen bij AXA via het online schadeformulier. Rechtsbovenin kun je de taal aanpassen naar Nederlands.

Houd bij het melden van jouw schade de nota’s, garantiebewijzen, verklaringen en andere bewijzen bij de hand. Hoe vollediger je jouw schade omschrijft en bewijzen toevoegt, hoe sneller AXA jouw schade kan afhandelen.

Hulp bij problemen op reis
Gaat er iets mis op reis? Dan kun je 24 uur per dag bellen met de AXA Hulplijn via telefoonnummer +31 10 80 82 613. Sla dit nummer op in jouw mobiele telefoon.

Bel in ieder geval direct de AXA Hulplijn bij:
• ziekenhuisopname;
• ongeval of ziekte;
• eerdere terugkeer;
• pech met jouw auto, caravan of camper;
• onverwachte extra reis- en/of verblijfkosten.

Medische zorg in het buitenland
In de meeste vakantielanden krijg je medische zorg als je jouw European Health Insurance Card (EHIC) bij je hebt. Deze staat vaak vermeld op de achterkant van jouw verzekeringspas. De EHIC-pas is geldig in de landen: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland en Australië. In sommige landen is de EHIC-pas niet geldig en heb je een 111 formulier van jouw zorgverzekering nodig. Dit geldt voor de vakantiebestemmingen: Marokko, Turkije en Tunesië. Je kunt dit formulier vaak online via jouw zorgverzekeraar opvragen.

Meer informatie over de EHIC-pas vind je op Nederland Wereldwijd.

Extra services

Quickparking
Bij Quick Parking kun je jouw auto 24 uur per dag, 7 dagen per week, parkeren op een beveiligde parkeerplaats bij Amsterdam Airport Schiphol.
Deze parkeerplaats is op slechts 2 kilometer van de luchthaven gelegen. Een luxe shuttlebus brengt je zonder wachttijd binnen 3 minuten naar de vertrekhal.

Hoe werkt het?

 1. Ga naar Quick Parking
 2. Vul jouw persoonsgegevens en jouw reisgegevens in
 3. Je ziet nu een overzicht van de prijs.
 4. Bevestig en betaal jouw parkeerplaats


Schipholparking

Sunweb biedt je de mogelijkheid om voor vertrek jouw parkeerplaats op Amsterdam Airport Schiphol te reserveren. Je kunt een keuze maken uit meerdere parkeermogelijkheden.

Kies je bijvoorbeeld voor Schiphol Smart Parking. Extra voordelig maar beperkt beschikbaar. Of kies je ervoor om direct voor de terminal uit te stappen met Schiphol Valet Parking. Aan jou de keus!

Hoe werkt het?

 1. Ga naar Schipholparking
 2. Vul de gegevens van jouw vakantie in
 3. Je ziet direct een overzicht van beschikbare parkeermogelijkheden op een rij en je ziet meteen wat je bespaart
 4. Kies de parkeerplaats van jouw keuze
 5. Vul jouw persoonsgegevens in
 6. Bevestig en betaal jouw parkeerplaats


Taxi

Reserveer eenvoudig jouw privétransfer van huis naar de luchthaven en andersom via Transferz! Boek via deze link en je boekt jouw taxi direct met 10% korting.

 • Privétaxi voor jouw reisgezelschap
 • Voordelig en gemakkelijk
 • Een zorgeloos begin en einde van de vakantie
 • Eenvoudig te reserveren door de stappen te doorlopen op de website


Thuisvaccinatie

Voor een aantal bestemmingen worden vaccinaties aangeraden of zelfs verplicht. Wij werken samen met thuisvaccinatie.nl. Dit is de grootste aanbieder van reisvaccinaties aan huis. De erkende artsen staan overdag, 's avonds en in het weekend voor je klaar.

Op de website kun je gemakkelijk jouw afspraak inplannen. Ook kun je zien of jouw verzekeraar de inentingen vergoed. Klik hier om naar de website te gaan.