1. Home
  2. Vakantie
  3. Egypte
  4. Sharm el Sheikh
Sharm el Sheikh

Vakantie Sharm el Sheikh

Algemene informatie

Een strandvakantie naar sharm el Sheikh is een goede keuze voor zonaanbidders en cultuurliefhebbers. Deze zonovergoten vakantiebestemming in het zuiden van het schiereiland Sinaï ligt aan de Golf van Aqaba én de Rode Zee en is een waar duikersparadijs. Onder water zie je de meest prachtige koralen en kun je zelfs manta's en barracuda's zien rondzwemmen. Ook zijn er verschillende uitstappen te maken: naar het Sint-Catharinaklooster, aan de voet van de Sinaïberg, waar Mozes de Tien Geboden zou hebben ontvangen en naar het hippiestadje Dahab.

 

In Sharm el Sheikh heb je een ruime keuze aan luxe en betaalbare all inclusive hotels. Ook vind je hier net als in Hurghada, de meest kindvriendelijke hotels van Egypte. Compleet met aquapark en miniclub en uitgebreid kidsbuffet.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
19ºC
19ºC
22ºC
28ºC
30ºC
33ºC
35ºC
35ºC
34ºC
30ºC
27ºC
21ºC
Min.
12ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
25ºC
28ºC
28ºC
27ºC
23ºC
21ºC
16ºC

Populaire accommodaties

Populaire regio bij de volgende reizigers

Stellen Jonge stellen Jonge families

Uitstapjes

Wadi el Weshwash

Vanaf €0
Wanneer je in Sharm el Sheikh verblijft, is een uitstapje naar de Weshwash Vallei zéker aan te raden. Het bergachtige landschap van Nuweiba is een plaatje om te zien vanuit de Jeep waarin je het gaat ontdekken. Eenmaal in Dahab aangekomen, verken je de omgeving vanuit diverse vervoersmiddelen, waarna je je lekker onderdompelt in de drie fascinerende snorkelplekken. Onder water weet je werkelijk waar niet wat je meemaakt!

Nabq Safari

Vanaf €0
Zoek jij graag de uitdaging op? Tijdens de Jeepsafari door de woestijn kom je deze zeker tegen. Ook kijk je tijdens de tocht letterlijk de ravijnen in bij een bezoek aan de adembenemende Canyon. Andere activiteiten die je gaat beleven zijn zandsurfen en zwemmen in de meest bijzondere lagunes. Vergeet niet je snorkelset mee te nemen, want het onderwaterleven is hier prachtig.

St. Catherine Monastery

Vanaf €0
Altijd al geïnteresseerd geweest in geschiedenis? Dan is een bezoek aan het St. Catherine klooster voor jou weggelegd. Hier kom je alles te weten over de historie van het klooster, de kerk van de heilige drie-eenheid en de rest van de omgeving. In het museum vind je de oudste, best bewaarde documenten van Egypte. Dit is een excursie die indruk op je gaat maken!

Vluchtinformatie

Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Sharm el Sheikh. Deze vlucht duurt ongeveer 5 uur. Bij aankomst op het vliegveld word je door de plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb opgewacht.

Vertrekdagen
De vluchten naar Sharm el Sheikh vertrekken op woensdag en zaterdag.
Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.
E-tickets
Sunweb stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de reisinformatie op deze site.
Visum
Om Sharm el Sheikh binnen te komen is er geen visum nodig!